Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podmínky pro udělení titulu - Šampión práce ČR

8. 9. 2010

Řád pro udělování titulu

 „ ŠAMPIÓN PRÁCE ČR "

1. CACT - čekatelství šampionátu práce (výkonu) se uděluje nejlepšímu  jedinci plemene na mezinárodních, republikových, národních nebo  speciálních (klubových) soutěžích a zkouškách z výkonu (dále jen  soutěžích), konaných v České republice, na kterých jsou discipliny  schválené pro udělování tohoto titulu a zařazených na základě  požadavků členů ČMKU do plánu vrcholných výcvikových akcí na  příslušný rok. Pro FCI sk.X na dostizích /coursingách vypsaných jako bodovací dostihy se zadáváním tohoto titulu v Národním dostihovém kalendáři schváleném P ČMKU

2. CACT se může udělit nejlepšímu psovi nebo feně, kteří se v soutěži, pokud není  propozicemi uvedeno jinak, umístili na 1. místě v I. ceně (v každém plemeni) nebo splnili předepsaný bodový limit,. Druhý pes nebo fena v pořadí v I. ceně nebo se splněným bodovým limitem může obdržet  Res. CACT.

3. CACT a Res. CACT se může udělit i psovi nebo feně, kteří již titul  Šampión práce mají.

4. Navrhnout psa nebo fenu na CACT a Res. CACT může jen sbor rozhodčích,  delegovaných na příslušnou soutěž.

5. CACT a Res. CACT není nárokový titul a uděluje se jen za mimořádně  kvalitní výkony předváděné v průběhu celé soutěže.


Udělení titulu Šampión práce (výkonu) je podmíněno:
a) trojím získáním titulu CACT ČR nejméně ve dvou výcvikových sezónách (výcviková sezóna = kalendářní rok), z toho minimálně jednou na  mezinárodní, národní nebo republikové soutěži. Pro FCI sk. X trojím získáním CACT na dostizích /coursingách vypsaných jako bodovací dostihy se zadáváním tohoto titulu v Národním dostihovém kalendáři schváleném P ČMKU

b) získání CACT a Res. CACT potvrdí rozhodčí vystavením osvědčení a  zapsáním do průkazu původu psa,
c) po získání potřebného počtu CACT zašle majitel psa nebo feny  osvědčení o získání CACT a průkaz původu psa (zahraniční majitel  fotokopii průkazu původu psa) sekretariátu ČMKU, který vydá potřebný  doklad a diplom a vydání zaznamená do jím vedené evidence.

Pokud získá v soutěži CACT ČR jedinec, který už má potvrzený titul Šampión práce ČR, přizná se CACT jedinci ve stejném plemeni, který obdržel Res. CACT. Potvrzení tohoto titulu si ověří majitel jedince s Res. CACT na sekretariátu ČMKU.
 

O případném zpřísnění podmínek pro přiznání titulu (typ zkoušek, počet CACT) rozhoduje na základě návrhu chovatelského klubu P ČMKU.


 Schváleno předsednictvem ČMKU 18.12.2001.

Řád nabývá platnosti od 1.1.2002.

Doplnění – Usnesení 153/02/10 z 23.2.2010 poslední odstavec.

 

 

 

 Použití Res. CACT je obdobné jako použití Res. CAC - viz Řád pro udělování titulu „Český šampión“.

zdroj: www.cmku.cz