Jdi na obsah Jdi na menu
 


VAROVÁNÍ

S. O. S. všem majitelům psů

Drazí přátelé,

Chtěli bychom Vás tímto upozornit na neuvěřitelný nárůst krádeží psů nejenom v našich krajích – v česku I na Slovensku se v poslední době stalo mnoho podobných případů .Situace začíná nabírat obrovských rozměrů, za poslední dva měsíce se v Česku I na Slovensku stalo velké kvantum případů krádeží psů stejně tak jich I mnoho zůstává považováno za útěk psů, ačkoliv okolnosti těchto “útěků” jsou velmi zarážející. Kdykoliv pes uteče existuje několik svědků, kteří inkriminované psy viděli kdekoliv v blízkosti domova, jak zrovna jdou na volno a doslova utíkají, ale v poslední době je spousta takových “útěků” kdy psy jakoby zmizeli z povrchu zemského nicméně je pouze spekulací zda jde o útěk či krádež. Rádi bychom Vás touto cestou požádali o pomoc s informováním co nejvíce lidí o tomto problému a pokusit se zastavit tento špinavý obchod – krádeže na objednávku. Podle našich zjištění se jedná o velmi organizovanou skupinu skládající se z tipařů – osoby které vyhledávají objednané psy a dávají po úspěšném vytipování hledaného zvířete avízo své organizaci která provedou samotnou krádež a uskuteční prodej zadavateli, který si celou akci objednal.

Zkuste si představit sami sebe na místě někoho, komu ukradli pejska, jaké by byli Vaše pocity z nejistoty, jestli váš pejsek žije, kde je a co se mu případně mohlo stát, za jakým účelem byl odcizen, jestli se nejednalo, ačkoliv to zní drasticky, zda nebyl ukraden na maso.

Prosíme vás buďte velmi vnímavý během procházek s vašimi miláčky I jinak, objeviteli podezřelé chování, ať si někdo podezřele dlouho prohlíží psy za plotem, nápadně často se kolem nich prochází… napište o něm třeba jen na fecebook nebo na webové stránky, varujte své přátelé I širokou veřejnost.

A pokud můžete, udělejte jakákoliv opatření jako například bezpečnostní kamery, byt jen atrapy s cedulkou na vratech- objekt monitorován kamerovým systémem, bezpečné ploty, zamykací branky- na Váš pozemek – cokoliv je ve vašich silách k odrazení těchto organizovaných band. Prosím, pokud souhlasíte, pomozte s osvětou a varováním všech pejskařů umístěním tohoto textu na facebook, webové stránky a podobně.

Děkuji

www.purpuroveslunce.webnode.cz