Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šampión Šampiónů ČR 2008

17. 1. 2009

Do fotogalerií vstoupíte přes link pod vybranou fotografií

Výstava Šampión Šampiónů 2008 (dne 17.1.2009)

Člověk míní, život mění. Výstava Šampión Šampiónů je, aspoň pro mě, velkou událostí. Musí se sejít hodně, hodně faktorů, aby se člověk vůbec na takovou výstavu mohl, ať už jít podívat, nebo rovnou přihlásit.

ObrazekPřiznávám, že mě ani ve snu nenapadlo, že budu mít obrovské štěstí a prožiji den na tomto výstavním klání. Poděkování za tuto příležitost patří paní Kavalové, majitelce afgánského chrta Ich. Multi. Ch. Franca Nera Gandamak. Franco Nero je jedním slovem PAN PES. Nejen tím, co dokázal se svou člověčí kamarádku, zároveň handlerkou, Terezkou Kavalovou.

Francovi bude 17.5.2009 úctyhodných 10 let. Rozsah pohybu mu můžou leckteří mladší afgáni jen závidět. Vidět Franca v kruhu běhat je opravdový zážitek. Jsem ráda, že jsem směla na malou chvíli vstoupit do jeho života. Stupně vítězů BIG skupiny FCI X.

 

ObrazekMěl jsem možnost setkat se s paní Gabrielou Loňkovou, majitekou Ich. Janka Čínské hedvábí.

Janek je krásný pes, jiný typově než Franco Nero. Ich. Janek Čínské hedvábí je v České republice ve výstavním kruhu pojmem a majitelem mnoha ocenění (Champion ČR, PL, Grand Champion ČR, Champion KCHCH, Národní vítěz r. 2007, 2008, Top Agán r. 2007).

Těm z Vás, kteří dění kolem afgánů sledují, není třeba Ich. Janka Čínské hedvábí a jeho majitelku Gabrielu Loňkovou více představovat,

Pro nově nebo náhodně příchozí je tu jejich osobní stránka CHS Doveny

ObrazekVe třídě afgánů jsme se mohli setkat s jedinou fenečkou, odchovem CHS ze Zličínských luk, Brunetou ze Zličínských luk. majitelky p. Hynkové.

Jistě mi dáte za pravdu, že pohled na afgánského chrta, ať už má jakýkoliv rodokmen a nebo CHS, zahřeje u srdce.

 

 

Afgánský chrt - pořadí:

  • Ich. Multi. Ch. Franco Nero Gandamak BOB, BIG II
  • ICh. Janek Čínské hedvábí
  • Bruneta ze Zličínských luk

 

 

Výstava mi umožnila i jiná setkání než jen s milovníky afgánských chrtů. Setkala jsem se s paní Libuši Brychtovou, chovatelkou Čínských chocholatých psů a majitelku letošního TOP psa skupiny IX, Ich. Olivera Modrý Květ. Olivera pro ni v kruhu vodí pan Martin Bastl. S Oliverem jsou nejen v kruhu, ale i mimo něj, výborně sehraný pár.

Obrazek

Ich. Oliver Modrý květ

  • majitel: Libuše Brychtová (CHS z Haliparku)
  • handler: Martin Bastl
  • hodnocení 17.1.09: BOB, BIG IV, TOP Dog 2008

 

 

foto zprava: p. chovatel Jiří Pospíšil "CHS Modrý Květ" , majitelka paní Libuše Brychtová "CHS z Haliparku" a handler Martin Bastl. Mnohonásobný šampión, pes oceněný TOP Dog 2008 skupiny IX., Ich. Oliver Modrý Květ, Čínský chocholatý pes, varieta labutěnka.

Více o Ich. Oliverovi (Renym) Modrý květ, viz jeho osobní stránka.

Pro mě to dnes byl velmi nezapomenutelný den s mnoha překvapeními. Snad ještě někdy budu mít možnost se podobné výstavy, vlastně společenské události, zúčastnit. Možná jednou, kdo ví, se mi poštěstí se na Šampióna Šampiónů podívat, ne jen jako divák, ale i jako přímý účastník...................Cesty osudu jsou nevyzpytatelné a co se má stát, se stane........nechme se překvapit.

autorem fotografií zde uveřejněných je moje maličkost , Fotka Janka Čínské hedvábí zapůjčena CHS Doveny