Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejčernější den mého života

Nejčernější den mého života

Vždycky vím, co mám napsat. Jenže najednou mě nic nenapadá. Nic co by dokázalo vystihnout, to jak se nyní cítím.

​Jsou to tři týdny (20.10.2018), co se to stalo. A já stále nenacházím ta správná slova. Nemohu se s tou událostí smířit.

​Věděla jsem, že to jednou přijde. Věděla jsem, že se to stane. Jen jsem doufala, že ne tak brzy.

​Nevím jestli by pro nás bylo bývalo lepší "vědět", co se blíží a jen čekat, nebo si užívat poslední okamžiky do té osudné chvíle.

​Nebudu Vás déle napínat. Vše co jsem chtěla říci, je níže napsáno.

​Věřím, že pochopíte.

45143364_2130784843621945_5322712653074792448_n.jpg

Už je to dávno, co jsem viděla film Poslední Samuraj s americkým hercem Tomem Cruisem. Pro mě osobně je nejemotivnější scénou z celého filmu okamžik, kdy Nathan Algren (kterého hráje Tom Cruise) přináší mladému císaři Katsumotův meč. Mladý císař jej přijímá a ptá se Algrena, jak Katsumoto zemřel. Algren odpoví, že mu raději řekne jak žil.

Ráda bych Vám dnes vyprávěla o někom mě velmi blízkém, kdo odešel za duhový most, ve věku 12let skoro 3 měsíců.

Tou blízkou duší není nikdo jiný než moje milovaná fenečka afgánského chrta Bonnie Monteka (28.7.2006 - 20.10.2018).

Když jsem ji tehdy poprvé spatřila na obrázku, byla to láska na první pohled. Důstojná, elegantní, s hrdě zvednutou hlavičkou a s tlapičkou položenou na opěradle křesla. To byla naše Bonnie.

Do Prahy jsme si ji ze ze Žďáru u Jindřichova Hradce přivezli na konci září r. 2006. Od té chvíle se měl můj život velmi změnit. Ovšem zatím jsem netušila jak moc.

Bonnie byla živel, všude jí bylo stále plno. Vydechnout nám dala jenom, když spala. Maminka o ní říkávala,že je to pěkné rajstajblo. Hlavně ve chvílích, kdy se Bonnie rozhodla
velmi svérázným způsobem rodičům "kultivovat zahradu". Prostě rozená zahradnice. Nutno říci, že některým rostlinám její péče velmi prospěla. Jiné rostliny museli naši zahradu opustit, bo na ní podle Bonního názoru, neměly co dělat.

Od malička měla Bonnie tlamičku od ucha k uchu. Nebyla situaci, kdy by jí člověk neviděl se něčemu smát. Říkávala jsem, že se nemohla narodit psovi, že ji do psího hnízda musel přinést racek chechtavý.Její elán, ta nezdolná energie nám všem vždy dobíjela baterie.

Nechci říci, že všechno bylo růžové jako jízda po růžové duze, občas nám Bonnie všem hrála pořádně na nervy, ale který pes nezlobí.Jenže pak se podívali do těch nádherných tmavých očí, viděli tlamičku od ucha k uchu a veškeré naštvání Vás prostě přešlo.

Bonnie mi otevřela svět výstav. Kdyby nebylo jí, nikdy bych nepoznala mnoho fajn lidiček, kteří mi nejen pomohli zvládnout péči o její kožíšek, ale drželi mě nad vodou, když jsem to s jejím kožíškem chtěla vzdát. Bonnie jako prostředník mi přivedla do života i mnoho majitelů našich sourozenců.

Bonnie dokázala mnohem víc. V roce 2008 mě zájem o afghánské chrty přivedl na webové stránky Libušky Brychtové, chovatelky plemene Čínský chocholatý pes.
Nevědomě mi otevřela cestu ke dni (17.5.2014), kdy jsem si domů přivezla malého pejska, černokněžného Caterhama Shahrastani, labutěnku.

Od toho dne měla Bonnie nového kamaráda. Zpočátku ne úplně chtěného, ale do roka a půl se z nich stala nerozlučná dvojice. Už jen tím, jak dokázala přijmout malého Caterhama za svého, byla vyjmečná.
Kdo Bonnie znal, sotva věřil, že něco takového dokáže. Cateham se pro ni stal psím miminkem, které nikdy neměla. Ochraňovala ho a milovala celým svým srdcem.
Jednou mi kdysi někdo řekl, abych byla v jejich rodícím se vztahu trpělivá, že přijde den, kdy mě nebudou potřebovat, protože se stanou tou nerozlučnou dvojicí, měla pravdu.

V roce 2016 vyšlo v čísle 6/2016 časopisu Svět psů krásné povídání o plemeni Afghánský chrt. Jeden z článků byl věnován také povídání o Bonnie. Ač nikdy nedosáhla žádného výstavního titulu, nikdy nestala Ich. Multi Ch. šampionkou, přesto toho dne dosáhla "nesmrtelnosti".

Je to jen malé ohlédnutí za jejím životem. Mohla bych psát hodiny a hodiny o tom jak úžasná byla.

Bonnie děkuji Ti za vyjmečné roky,které jsem s Tebou mohla strávit.
Děkuji Ti za Tvou lásku, Tvé přátelství, za vše co jsi mě naučila.
Bylo mi velkou ctí provázet Tě životem od první do poslední chvíle.
Děkuji Ti, že jsi mi přivedla do života malé Caterhama. Naplnila si naše srdce láskou tak jak jsi to dokázala jen Ty. Milovala jsem Tě, miluji Tě a navždy Tě budu milovat moje Bonnie.