Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoce Trojské 2013

3. 1. 2014

Moji milí člověčí a psí kumarádi,

přináším vám povídání s názvem "Vánoce trojské 2013". Jako každý rok si Petra bere týden před vánočními svátky dovolenou, aby si odpočinula a připravila si vše v klidu.
 
Letošní vánoce byly opět ve znamení tvoření a tak Petra ve volném týdnu vyráběla dárečky pro maminky.
Dokoupily se poslední dárky. Petra měla pořád pocit, jako by vánoce ani být neměly.
23.12.2013 mě s Martinem rychle přijeli přečesat a Petra s smála, že budu v průběhu mých let poprvé na vánoce učesaná.
Většinou mě totiž češou až po vánočních svátcích.
 
Štědrý den jsem strávila doma na Proseku a Martin s Petrou u Petřiny maminky a sestry. 25.12. jsme se všichni slezli u Martinových rodičů.
to vám tam najedou bylo lidu. Mám společnost ráda, ale také mám ráda, když si mohu někam zalézt a chvilku se v klidu prospat.
Obývací pokoj plný. Kuchyně, kde mám pelíšek byla stále v permanenci. Petra mě 2x poslala s Martinem na procházku, abych se trochu odreagovala, zatímco ona se věnovala Martince a neteřince. Čím jsem starší tím více klidu potřebuji. To víte musím toho přes dne hodně naspat.
 
2013-vanoce_bonnie_hlava.jpgV pátek 27.12 šla Petra do práce a Martin si pro mě přijel, abych s nimi strávila pár dní. Původní verze byla, že s nimi budu jenom přes víkend, aby mě učesali a upravili "mickeymouse".
Martin s Petrou se mě snaží na psím plácku pustit, abych se proběhla. To víte ve velkoměstě Afghána z vodítka je tak říkajíc o tlamičku.
Snadno by se totiž mohlo stát, že při naší povaze se někam zaběhneme nebo nás srazí auto, pokud bychom to chtěli vzít nejkratší cestou přes silnici.
Martin s Petrou si mě hlídají a takový hazard by mi nikdy nedovolili. Vždyť znáte Petru, ta pokud jde o mě, je pořád ve střehu.
Na plácku nikdo nebyl a tak jsem si mohla užít do sytosti svobody volného běhání. Jen ten tenisák, co mi Petra házela si aportovala sama. Přeci jí ho nebudu nosit zpátky. Obvyklé Petří lovení jsem vynechala.
 
Už už to vypadalo, že pojedu 30.12. domů, ale nakonec jsem s Petrou a Martinem zůstala až do 2. ledna 2014.
Petra musela o oba dva dny do práce, až na Nový rok měla volno. Ráno mi vždy řekla naší kouzelnou větičku: "Bonnie jdu vydělávat korunky, abych Ti mohla něco koupit.".
Pro mě to znamená, že se ke mě vrátí a že nemusím hysterčit. Martin sem tam odběhl na nákup a tu chvíli sama už zvládám dobře.
 
Vlastni pořádně ani nepamatuji, kdy jsem s Petrou a Martinem strávila silvestra. Do loňského roku si Petra s Martinem pochvalovali,
jak mi petardy a celý ten kravál okolo silvestra nevadí........jenže nějak pitomec těsně za zadkem hodil petardu a já se o té doby otáčím, kdykoli zaslechnu tu dunivou ránu.
Takže při každém sebemenším zvuku jsem se při procházce okamžitě otočila a zjišťovala odkud to jde.
Přes den to ještě šlo, ale čím více se blížil večer a půlnoc, tímto bylo horší. Ani na balkóně jsem ležet nechtěla.
Když už neležím na balkóně a reaguji na každou ránu, Petra s Martinem ví, že je zle. Pro pořádek musím dodat, že balkón je zasklený a zavíratelný.
Střídavě jsem chodila po bytě, ležela na gauči, chvíli se šla mazlit s Petrou a Martinem, ležela jsem v ložnici, ale nebylo to úplně ono. Nic extrémního, žádné zvukové projevy, ani ocásek jsem moc neschovávala. Nakonec to Petra vyřešila pro někoho asi trochu praštěným nápadem……….pustila mi relaxační hudbu. Povídala si se mnou o věcech minulých. Co všechno jsem spolu prožili, jak jsem byla malinká Bonnie a že je ráda, že mě má.
Během chvíle jsem usnula.
 
2013-vanoce_bonnie-a-stromecek_troja_6.jpgV obýváku si zatím Petra s Martinem povídali s návštěvou a hrály v kostky. Během půlnočního bouchání mě Petra mazlila kožíšek a nic neříkala. Dělala to co obvykle, když se přišla pomazlit. Já se nebála, když jsem věděla, že je se mnou.
Ráno 1.1. jsme je nechala vyspat se do sedmi hodin a den jsme tak nějak zvládli v poklidu .............jak na nový rok, tak po celý rok.
Na Nový rok se mi přečesal kožíšek, opravil "mickeymouse"........což znamená, že mě zase celý rok budou česat. Achjo.
 
Petra říkala, že si mohou odškrtnout další přání.................strávili s Martinem se mnou silvestra. Teď by rádi i vánoce, ale nevědí, jestli by mě rodiče na Štědrý den svěřili k nim do Tróje.
 
Nic moc vtipného se tu neudálo, ale já si to opravdu užila. Zválela jsem doma každou postel. Občas jsem vytáhla v noci Petru z postele, protože jsem nemohla spát, volně jsem se proběhla na psím plácku.
"Užila" si silvestra s Petrou a Martinem. Chodila na procházky. Prostě pohodový psí život.
 
Uvidíme, co mi přinese rok 2014.
 
Všem vám moji člověčí a psí kumarádi přeji, abych rok 2014 byl pro nás šťastný, spokojený a hlavně, abychom všichni byli zdraví a měli sílu vše zvládnout.
 
                                                           
                                                             Vaše hafinka Bonnie Monteka
 

Náhledy fotografií ze složky Vánoce trojské 2013