Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gratulace k 11tým narozenininám

Dnes 28.7. je tomu přesně 11 let, kdy v roce 2006 spatřil světlo tohoto světa vrch "B" CHS Monteka ve Žďáru u Jindřichova Hradce. Ani v tom nejdivočejším snu by mě nenapadlo, že se život mé první psí kamarádky Elegance ze Zličínských luk chýlí ke svému konci a nám se právě narodila nová spí kamarádka, která je rodokmenem tak úzce spjata právě s Elinkou.

Od první fotografie, podle které jsem si Bonnie vybrala (Bonnie je zakroužkovaná) až po tu druhou uplynulo právě oněch zmíněch 11 let.

Jsem osudu i Elince vděčná, že nám do života Bonnie přivedla. Spojila náš osud během několika dní po jejím odchodu za duhový most a jako by tam z nebeských výšin dál řídila naše životy, neboť o 8 let později k Bonnie přišel i náš malý Caterham.

 

Bonnie v roce 2006

bonnie_2006.jpg

Bonnie je vyjmečná v mnoha ohledech. Už jako malá to bylo čertovo kvítko a já si dělala legraci, že se nemohla narodit psovi, ale rackovi, protože měla neustále tlamičku od ucha uchu. 
Rozená zahradnice, takový cit pro přestavbu máminých "dubečských průhonic" neměl nikdo z nás. Nutno dodat, že z nich nezbylo vůbec nic.

Rarášek takového kalibru, že do jich tří let si nebylo možno sednout, aby nevymyslela nějakou lumpárnu. Na druhou stranu jsme se aspoň nenudili.

Od 3 a půl roku gaučový povaleč. Naznala, že už mě nepotřebuje mít za prdelkou, vždyť už je to velká holka.

Na téma "péče o její kožich" by se dal napsat román. Nikdy jsem to nevzdala ač by jiní dávno vzali nůžky a provedli radikální řez. Nám kožich v nestřiženém stav vydržel do 8 a 3/4 roku. Řekla bych, že docela úctyhodný výkon, na to že s Bonnie nesdílím stálou domácnost.

Do svých skoro osmi let jedináček..........pak jsem si domů dovolila přivést nového čtyřnožku. To jsem neměla dělat. Bonnie se mnou nemluvila přes rok a půl. Dlouho dobu mi dávala najevo, že jsem hluboce ranila její city a že nechce s tím malým černokněžným miminem mít nic společného.

 

Bonnie a Caterham 2017

bonnie_2017.jpg

Možná se obávala, že když mám teď svého vlastního pejska, že už mě nebude zajímat. Opak byl pravdou, věděla jsem jak je vyjimečná a že malého přijme. Občas mě v tom bylo třeba utvrdit, že se moje srdce nemýlí a že nemám ztrácet víru.
Dnes má Bonnie s Caterhamem neskutečný vztah a jejich přátelství, láska se slovy popsat prostě nedá.

Všem z "vrhu B" Monteka tímto přeji všechno nej nej k narozeninám, hlavně hodně hodně zdravíčka a nám všem majitelům přeji, aby naši miláčkové měli ještě hodně dlouhou svíci života a my je tak i nadále mohli provázet životem.

Bonnie lásko moje, vybrala jsem si Tě, přivezla domů a zůstanu Ti věrná do poslední chvíle, než přijde čas Tvého odchodu za duhový most. Věřím, že nám bylo dáno ještě dost času, než se tak bude muset stát.