Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubová výstava KCHN se zadání titulu KV 2019

Klubová výstava KCHN se zadáním titulu KV2019

Club Show KCHN 2019

 

  • datum: 23.3.2019
  • místo: hotel Myslivna
  • rozhodčí: MVDr. Ing. Veronika Chrpová Ph. D,

 

Co předcházelo výstavě:  Po poslední výstavě na prosincovém Welsu 2018 mi došlo, že výstavy Caterhama přestávají bavit čím dál tím víc. Rozhodla jsem se, že si v roce 2019 uděláme od vystavováni pořádnou pauzu, prázdniny. Neznamená to, že Caterhama úplně stáhnu z výstav, rozhodně je hodně omezíme. Naplánovala jsem jich opravdu jen pár a nechala si zadní vrátka s tím, že když se naskytne příležitost, že ji neodmítnu.

Letošní Klubová výstava KCHN se měla konat v Brně, v hotelu Myslivna pod rozhodcovskou taktovkou MVDr. Ing. Veroniky Chrpové Ph. D. Přihlášení pro mě tak bylo naprosto jasné. A protože je to Brno, opět ten čas tam strávený využijeme jako rodinnou  dovolenou. Ba co víc, pro Caterhama to bude úplně jiná výstava. Bude totiž bydlet přímo v místě, kde se pak bude i vystavovat.

Caterhama jsem vykoupala ve čtvrtek 21.3.2019 a začala přemýšlet, jak ho během pátku udržím ve výstavním stavu. Do Brna jsme odjížděli v pátek v 10,51 RJ ČD směr Brno. Na hotelu jsme byli něco po půl třetí odpoledne. Hotel ne úplně stranou všeho dění, nahoře na kopci. Pátek jsme strávili odpočinkem.

Moje dojmy: Sobotní ráno bylo naprosto poklidné. Caterham měl jen malinko mokré tlapičky, ještě před snídaní jsem ho nažehlila a vyrazili jsem na snídani. V kongresovém sále se už všechno připravovalo na výstavu. Vystavovatelé se začali sjíždět kolem deváté hodiny..

Byla jsem domluvená, že se tu uvidím s Jitkou Hromádkovou a Olgou Haller. Moc jsem se těšila na Albinku, je náš miláček. Albinka měla u nás dáreček a panička party čepičky.

Grand Ch. Caterham Shahrastani, čekání před výstavou, než si pro mě Petra Přijde

kchn---2019---klubova-vystava_pred-vystavou.jpg

Běhala jsem mezi kongresovým sálem a našim pokojem. S Caterhamem jsme se přesunuli do kongresového sálu chvíli před koncem  posuzování peruánských naháčů. Peruány posuzovala paní Fintorová.

Posuzování Čínských chocholatých psů se ujala paní MVDr. Ing. Veronika Chrpová Ph. D. Paní rozhodčí měla velmi milý přístup, pejskové byli na stole velmi klidní. Její klidná energie velmi v kruhu pomáhala. Paní Chrpová  je sama dlouholetá vystavovatelka a chovatelka plemene Vipet. 

Caterham celou dobu sledoval dění v kruhu na dece, kterou dostal od Olgy. Deku vozíme prakticky všude, kam se mimo domov hneme. Bylo to vlastně poprvé, kdy jsme ho na výstavě neměla před vystavováním zavřeného v přepravce, aby ho dění okolo nerozptylovalo. Náš koutek se celou výstavou tak nějak prochechtal.

Caterhama jsem měla přihlášeného ve třídě šampionů. Poučena z Welsu, že perfektní exteriérová úprava není všechno, jsem sledovala naše potenciální soupeře o titul Klubového vítěze.

Naběhli jsem s Caterhamem do kruhu. Caterham běhal z vesela, sem tam i otevřel tlamičku. Prostě šlapal bez větších záseků, jen při pohybu tam a zpět opět lehce zabrzdil při návratu k paní rozhodčí. Kateřina Mjartanová přirovnala jeho předvedení ke stylu "odběháno lážo plážo". Paní rozhodčí nám za náš výkon zadala hodnocení V1, CAC.

Grand Ch. Caterham Shahrastani, foto Monika Sógelová

kchn---klubovy-vitez-2019_3.jpg

Po psech běhaly feny. Pečlivě jsem sledovala Dolly Pretty Sweet a Kiss N Tell Forsetis "Albi". Holky spolu běhaly ve třídě otevřené. K překvapení Olgy dostala Alby V1, CAC a mohla se tak proběhnout o titul Klubového vítěze.

Ve psech o titul Klubového vítěze nastoupili Iceland Boy Ipsy Grand paní Cimburkové, Babiel Bohemia Swan Evy Sojkové a můj Caterham Shahrastani. Musela jsem trošku Caterhama povzdudit, že se jdeme ještě proběhnout. Paní rozhodčí pečlivě zvážila všechny nastoupené psy, tak od sebe typově rozlišné a titul Klubový vítěz zadala Caterhamovi. Zůstala jsem koukat z otevřenou pusou. Tajně jsem doufala, že se nám ještě někdy podaří titul Klubový vítěz získat, ale tedy ve mě byla velmi malá dušička. Sny se plní dál.

Stejného titulu se dočkala i fena Kiss N Tell Forsetis "Albi".Věřím, že panička musela být též velmi překvapená.

Kiss N Tell Forsetis, majitel Olga Haller a Grand Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi, Klubový vítězové KCHN 2019

kchn---2019---klubova-vystava_albi-a-caterhamn_2.jpg

Závěrečné soutěže jsme už s Caterhamem. Museli jsem zase zpátky za páníčkem. Ten se zatím v naší nepřítomnosti vydal na průzkum okolí. Nikdy jsem v hotelu Myslivna nebydleli a okolí jsme neznali ani jeden.

Venku jsme s Olgou vyfotili Caterhama a Albi s pohárky. Až později z fotek mi došlo, že jsem s Olgou byly skoro stejně oblečené. Ona modrou halenku a černé kalhoty a já modrou halenku a černou sukni. Společnou fotku s pohárky s našimi miláčky ale nemáme. Euforie byla veliká na obou stranách, tak nám to nějak nedošlo.

Na výstavě se nám líbilo. Nesla se v přátelském duchu, prostě na pohodu.

První letošní výstava Caterhama bavila,cítil se po dlouhé době opravdu uvolněný. Věřím, že mu letošní výstavní prázdniny pomohou.  Pro mě je nejdůležitější, aby se výstavami bavil a nebral je jako povinnost vůči mě.