Jdi na obsah Jdi na menu
 


Interdog Bohemia 2019

Interdog Bohemia 2019 - Mladá Boleslav

Mezinárodní výstava Mladá Boleslav

 

  • datum konání: 25.8.2019
  • místo konání: Krásná Louka, Mladá Boleslav
  • kruh: 22 (venkovní tráva)
  • rozhodčí: Miroslav Václavík (CZ)

 

Co předcházelo výstavě: Na začátku roku, kdy jsem Caterhamovi naordinovala výstavní prázdniny jsem se zařekla, že za žádných okolností nepojedeme výstavy v Mladé Boleslavi. Catarham to na Krásné louce nemá rád. Většinou z něj výstavní výkon ždímu, bo se ne a ne předvést.

Jenže, když řeknete Vesmíru NE..........tak on si to stejně zařídí podle sebe. Nastaly okolnosti, které mě přinutily přihlášení přehodnotit . Hlásila jsem výstavu na poslední možnou chvíli.

Hlásila jsem Caterhama na rozhodčího o kterém se obecně ví, že je velmi přísný...........a v kruhu se to mělo potvrdit.

Koupání a holení to byla také legrace. Ovšem zvládla jsem to. No a tady je výsledek.

Grand Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

68780112_2598631233503968_3217068008081981440_o.jpg

V neděli ráno jsem stávala velmi dobře, Někde v podvědomí jsem cítila, že to asi nebude úplně jak bych si přála. A to byla velká chyba. 

Na výstavu jsme jeli s rodinou Januškovou. Moc a moc děkujeme.

Na výstavišti Caterhama víc zajímalo, co je v trávníku než já na konci vodítka. Že se neustále začuchával do trávy před kruhem to tolik nevadilo. Modlila jsem se, aby mi to hlavně neudělal v kruhu a aby v něm běhal s nadšením.

Sotva jsme do kruhu vezli strčil hlavu do trávy, K pohybu jsem ho doslova musela nutit. V tu chvíli jsem si byla jistá, že nás pan Miroslav Václavík vyhodí s Velmi dobrou. Rozdal jich v kruhu opravdu hodně. U naháčů penalizoval zuby a ocasy. Vyžadoval pohyb. Bohužel Caterham pohyb nepřevedl. Byl tak strašně otrávený, že jsem nevěděla co s ním. Zlobil tak, že jsem řekla, že buď ho "nacpu do salámu" nebo půjde k "adopci".

Výsledkem našeho nesnažení ve třídě šampionů bylo V2, r. CAC.  Pes FANTAZYJNIE MĘSKI Pretensja paní Ivy Svobodové získal V1, CAC, r. CACIB.

interdogbohemia-2019.jpg

 Po vystavování jsme se opět vyfotili u 4feet photo. Další kolo krásných fotek, které máme už z Litoměřic.

Nakoupila jsem kosmetiku, která mi doma chyběla.

Celkově byl den fajn. 

Večer však na mě padla melancholie, když jsem si uvědomila, kolik jsem za poslední dobu výstav investovala a výsledkem v posledním roce je, že Caterhama výstavy baví čím dál tím méně.

Marně přemýšlím, co udělat, co změnit, aby výstavy zase bral jako společnou zábavu. 

Velmi váženě přemýšlím, že to po této výstavní sezóně zabalím a do kruhu se vrátíme až na Světovou výstavu v Brně v roce 2021.

Jenže já se znám...bude posuzovat zajímavý rozhodčí, někde se mi bude líbit a my do kruhu stejně půjdeme. 

I když Caterham nebude na výstavy jezdit, stále bude vypadat, jako by druhý den na výstavu jet mohl. Srst budu nadále udržovat tak, jak to dělám nyní.

Třeba mě ta melancholie nad naším  žalostným výkonem přejde. Třeba se něco stane a Caterham zase objeví, že výstavy jsou velká zabáva.

Normálně povídání končím slovy: "Za rok si dáme repete", ale nyní ....................................