Jdi na obsah Jdi na menu
 


MVP České Budějovice 2018

Mezinárodní výstava psů České Budějovice 2018, aneb výstava v červeném

International Dog Show České Budějovice 2018 aka Dog show in RED

 

  • datum konání: 24.4.2018
  • místo konání: Výstaviště ČB
  • hala/kruh: R3/14
  • rozhodčí: Zuzana Brotánková (ČR)

 

Mezinárodní výstava České Budějovice konaná 22.4.2018 pro mě zůstane navždy nejkrásnější výstavou, kterou jsem do teď zažila.

Ale po pořádku.

V sobotu podvečer, stejně jako před každou výstavou, jsem koupala Caterhama. Tentokrát ječel na celou koupelnu jako když ho na nože berou. Chvíli jsem měla obavy, že na nás sousedi vletí, co se mu tu děje. Vyfénovala jsem ho a zůstala na něj koukat tak trošku s otevřeno pusou. Poprvé po třech měsích jsem byla spokojená s úpravou a kvalitou srsti.

Ještě na konci ledna byla jeho srst zničená po dvou měsích bez koupání. Co mě postihl zámrz ramene, neměla jsme nikoho, kdo by mi o jeho srst pravidelně pečoval.

Kdyby mi neděli ráno někdo řekl, jaké štěstí zažiji kolem poledne, asi bych si klepla na čelo a přemýšlela jestli neutekl z bohnického blázince, který máme co by kamenem dohodil a zbytek došel pěšky.

Grand Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

2018_mvp_cb_caterham-shahrastani_v-pohybu.jpg

Vstávala jsem někdy kolem půl páté. Caterham ještě spal na přehozu. Absolutně ho nevzrušilo moje vstávání ani pobíhání po bytě. Když se přemístil do mé postele byl otrávený jako švábík. Venčení to bylo taky jen aby se neřeklo, a s výrazem "hlavně po mě nic nechtěj", Caterham zalezl do postele.

Už jsem si říkala, že to zase bude  výstava. Nakonec tam někde uvnitř však převládl hlas, který říkal, že to všechno bude dobré. A ono bylo........více než dobré.

Hanka Hrčiaková nás s Grace vyzvedla maličko po šesté hodině. Cesta nám ubíhala v pohodě. Než jsme vyjely z Prahy, Caterhamovi se povedlo dostat z přepravky. A to jsem jí fakt zajistila. Po zbytek cesty byl už opravdu hodný.

Kruh jsme měli v hale R3 úplně vzadu. Prodrali jsem se již "ubytovanými" vystavovateli. Chviličku po nás se u kruhu objevila i Libuška Brychtová. Pro mě v ten okamžik začala další nádherná výstava. S ní u kruhu je to vždy naprosto úžasné. Vidět jí vystavovat, to je zkrátka vždycky zážitek.

Ale to nebylo v tu chvíli všechno. Doprovázel jí i Hanuš Brychta, dvorní fotograf Čínských chocholatých psů. Nebýt Hanuše Brychty, nebylo by tolik krásných fotografií. Mým snem a velkým přáním bylo mít aspoň jednou vyfoceného Caterhama právě od něj. A to se mi na téhle výstavě mělo splnit.

Ona celá výstava byla o splněných snech, jen jsem to ještě nevěděla.

Grand Ch. Caterham Shahrastani, V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU s krásným pohárkem

2018_mvp_cb_caterham-shahrastani.jpg

Výstavu jsem si po dlouhé době jen úžívala. Fotoaparát jsem v dobré víře předala, že budeme mít nějaké fotečky. No byla to jen víra, ale ne v mé schopnosti. Až doma jsem z hrůzou zjistila, že paměťová karta nebyla na svém místě a že fotograf, který se tak urputně snažil, cvakal na prázdno. Neumíte si představit, jak mi bylo....naštěstí byl u kruhu Hanuš Brychta.

Ráda bych mu tímto moc poděkovala, že nás všechny zachránil, za krásné fotografie. Za to, že díky Tobě Hanuši mám tak nádherné vzpomínky na tuto vyjmečnou neděli.

Hanka Hrčiaková si Grace Urbi Decoroso ve třídě mladých vyběhala V2, Grace nesla ocásek volně, ale paní rozhodčí Brotánkové to tentokrát nestačilo

Libuška Brychtová s Ich. Multi Ch. Kitty z Haliparku doběhala vetrerán šampiona (ve věku 12 let). Její maminka Ich. Multi Ch. Gessi Modrý květ doběhala veterán šampiona až ve 13 letech.

Caterham byl ve třídě šampiónů sám. Musím říci, že tentokrát běhal moc krásně vesele. Ony České Budějovice mu vůbec sedí. I když měl taky výpadek na podzim, když posuzoval pan Řehánek. 

Paní rozhodčí Brotánková na něj pěla jen samou chválu a moc se jí líbil Caterham stál na stole jako socha, ani se nehnul. Tentokrát jsem mu hlídala nožičky, abych mu to jako v Praze v listopadu 2017, nezkazila. Hodnocení bylo V1, CAC a čekal nás tak běh o CACIB.

Libuška byla s Aretou Naháčci z Haliparku ještě s jednou fenečkou. Aretka krásně běhala. V pohybu je celá dědeček Ich. Multi Ch. Cody z Haliparku. Ale jinak je to malá "Oliverová", tedy celá tatínek Ich. Multi Ch. Oliver z Haliparku. Paní rozhodčí se moc líbila a hodnocena byla V1, CAC. V tu chvíli se Aretka stala Českou šampionkou. A stačilo k tomu jenom pár měsíců. Libuška měla obrovskou radost. Bylo nádherné vidět, jak září.

Čekal nás běh o CACIBa. Nastoupili jsme proti vítězům třídy otevřené, mezitřídy a šampionů. Říkala jsem Caterhamovi, že jdeme do školičky, že bude legrace a ona byla. Asi po dvou kolech, už nevím přesně paní rozhodčí ukázala na mě a Caterhama. 

Zůstala jsem tam stál jako přikovaná s otevřenou pusou. V první chvíli mi pořádně nedošlo, co se stalo. Až po několika vteřinách jsme si uvědomila a úplně jsem se uvnitř roztřásla, že Caterham získal svého úplně prvního CACIBa v životě. To nešlo rozumově obsáhnout. Tolik emocí se ve mě míchalo.

Muchlala jsem Caterhama a ten vůbec nevěděl, co se paničce stalo. Jestli není tak trošku "na hlavičku". Držela jsem v náruči to své chlupaté štěstí a měla jsme co dělat, abych nebrečela. Můj další sen se splnil.

Best of Veteran - Ich. Kitty z Haliparku (maj. Libuška Brychtová), Best of Juniors Don Emir Clary-Aldrigen (majitel Lenka Buttová Lopourová), CACIB pes Grand Ch. Caterham Shahrastani, CACIB fena a Best of Breed Jingle Bells Jemalle (majitel Lenka Markovicová)

2018_mvp_cb_bov_boj__cacib-pes__cacib-fena-a-bob.jpg

Když se dívám na tuhle fotku, mám k ní jediné přirovnání "Lady in red". Prostě bomba, jak nádherně všichni na té fotce ladíme v červeném a Lenka s paní rozhodčí Brotánkovou nás doplňují ještě bílou, šedou a černou. Život je plný drobných překvapení. Toto je moje nejkrásnější vzpomínka z výstavy.

Po výstavě jsem šly s Libuškou zapsat výsledky do průkazu původu. Vyzvednout další českobudějovickou kokardičku, ale hlavně Caterhamovi pohárek za CACIB. Aretka a Kitty si z Budějic odvezly potvrzené šampionáty ve formě diplomu.

Před výstavou jsem poprosila Libušku, zda bych se mohla vyfoti s ní, s Aretkou a Kitty. Krásné rodinné foto. Libuška je úžasný člověk. Jí vděčím za to, že mám Caterhama, že mě přivedla skrze své webové stránky www.nahaci.cz k tomuto plemeni. Že mi vždy dodávala odvahu. Odchovala Caterhamova tatínka Kisse a že se s ní u kruh výstavy vždy stanou vyjmečným výstavním dnem.

Když jsem se do plemene Čínských chocholatý pes zamilovala, přála jsem si štěňátko buď z CHS Modrý květ nebo z CHS z Haliparku a v Caterhamovi mám obojí.

Ich. Multi Ch. Kitty z Haliparku, Ch. Areta Naháčci z Haliparku - majitel Libuška Brychtová, Grand Ch. Caterham Shahrastani, majitel Petra a Martin Pšádovi.

2018_mvp_cb_caterham-shahrastani_areta-nahaci-z-haliparku_kitty-z-haliparku_caterham-shahrastani.jpg

Rodokmen chovatelských stanic Modrého květu a z Halipaku byl na výstavě opravdu vidět. Geny se nezapřou. A já věřím, že ta původně modrokvětní linie ještě nějakou generaci zůstane a nevymizí. Vždyť i já mám doma polovičního modrokvěťáčka.

MVP České Budějovice pro mě byla výstavou splněných snů:

  • první získání CACIB, teď si z Kameronka dělám legraci, že už je Cacibáček. 
  • Vidět Hanuše zase s foťákem u kruhu a také mít od něj Kamerkonka vyfoceného. 
  • Společné foto s Tebou a taky být s Tebou v kruhu.

Když jsem říkala, že po této výstavní sezóně začneme jezdit na výstavy jen tak, abychom s Caterhamem nevyšli ze cviku, netušila jsem............že budu moci říci, že po čtyřech letech to bláznění neskončilo, ale díky CACIBu terpve začíná.

No necháme se překvapit, co přinesou další výstavní měsíce a jestli si Caterhamem neuděláme výlet do Budějovic i na podzim.

Málem bych zapomněla ještě někomu poděkovat. Archandělu Michaelovi, že stál s Caterhamem při nás, že nás svými křídli chránil a byl nám oporou a že vyslyšel v ten správný čas mé přání získat titul CACIB. On ví, že těch přání, co se výstav týká mám mnohem víc............

Andělé nám naše přání plní, když se o to též sami přičiníme a v tu správnou dobu..........podle nich v tu správnou dobu. Člověk musí být tedy trpělivý a hlavně nepřestávat věřit.....a zcela upřímně, někdy je to strašně těžké neztratit víru, nebo svými pochybnostmi si zbytečně klást překážky.

 

Náhledy fotografií ze složky MVP České Budějovice 2018