Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní výstava psů Graz 2018

Mezinárodní výstava psů Graz 2018

International dog Show Graz 2018

 

  • datum konání: 4.3.2018
  • místo konání: Graz
  • hala/kruh: A/4
  • rozhodčí: Inga Siil (EST)

Po zisku dvou čekatelství CACA v rakouském Welsu jsem začala "plánovat", na které výstavy bychom do Rakouska mohli jet. Na splnění rakouského šampiona potřebujete získat 4x čekatelství CACA v rozmezí rok a den.

Začala jsem přemýšlet, jak to udělat, abychom do prosince toho třetího CACA získali. Bez pomoci nemám do zahraničí možnost jezdit. IDS v Grazu byla jedna ze zamýšlených výstava, ale kdo tam pojede. Na poslední chvíli jsem se dozvěděla, že přeji jen dostaneme šanci s Caterhamem se v Grazu prezentovat.

Hanka Hrčiaková měla už přihlášenou Grace do třídy mladých. Když jsem jí řekla, že bych moc ráda jela s ní, byla také ráda. Nebude muset tu dlouhou cestu absolvovat sama.

JCh. Ch, Grand Ch CZ, Ch. SK, Klubový šampion, Klubový šampion KCHN, Oblastní vítěz Caterham Shahrastani., maj. Petra a Martin Pšádovi

img_6835_ids-graz-2018.jpg

V pátek jsem si vzala dovolenou a vykoupala Caterhama. Nevěděla jsem, jak to s koupáním v Rakousku bude a hlavně jsem si nebrala s sebou stoleček. Hlavní dilema bylo, jak ho udržím do neděle konkurence schopného. Hlavu mi také dělalo to, že jsem ve třídě dva a Caterhamova srst ani po dvou měsících od obnovení koupání nevykazuje žádné pokroky.

V sobotu nás čekala skoro sedmihodinová cesta autem. Jeli jsme směr České Budějovice - Graz. Nikdy jsem v Rakousku nebyla. Čekal mě nevšední zážitek, protože kvalita dálnic se s těmi českými nedá absolutně srovnat. Průjezdy tunely, to byl docela adrenalin. Projížděli jsme dvěma, které byly snad 10 km dlouhé............když už si člověk myslel, že je konec, tunel pokračoval dál. Za průjezdy tunely se "bohužel" musí platit, takže jsme byly o nějaké to Euro chudší. Tuším, že to bylo cca o 16 Euro.

Průjezd Alpami také zážitek, vrcholy některých hor byly pokryty sněhem. Nás provázelo skoro celou cestu sluníčko.

Do hotelu v Grazu jsme dojely s Hankou někdy kolem 18 hodiny. Byly jsme obě unavené.

Hotel stavěný jako horská chata, spousta dřeva, jedním slovem nádhera.

Pokoje jsme měly hned vedle restaurace. Při vstupu do pokoje nás obě čekalo překvapení. Upřímně se přiznám, že jsem takto připravený pokoj ještě nikdy nezažila.

Na posteli ležela deka pro psa. Na podlaze ručník, kam si Caterham mohl lehnout, vedle ručníku dvě velké misky - jedna na vodu, druhá na granule.

Grand Ch. Caterham Shahrastani

img_6856_ids-graz-2018.jpg

U nás v Čechách se Vám nic takového nemůže stát. Pokoj jednoduše, ale vkusně zařízený. Velká koupelna se prostorným sprchovým koutem. Světlo, elektřina i topení na kartu. 

Večeři jsme absolvovaly na pokoji, protože v restauraci byla opožděná vánoční oslava. Ráno nás čekala skvělá snídaně.

Trošku mi dělalo starosti venčení. Caterhama udržet čistého byl docela oříšek, ale zvládla jsem to.

Výstaviště je přímo ve městě. Venčící plochy naprosto nikde. Naštěstí Caterham nemá potíže hodit bobíka i na asfalt.

Hala měla velmi zvláštní aktustiku. Kolem kruhů bylo spousta místa.

Caterham byl od rána velmi nadšený. Čím déle jsme tam však čekali na posouzení, tím otrávenější byl.

Celou dobu jsem vyhlížela našeho konkurenta. Bylo to štěstí, že jsme do kruhu nakonec nastoupili sami. Caterham se i přes svou "mizernou" náladu přeci jen předvedl a byl za to odměněn V1, CACA.

V tu chvíli jsem si z kruhu odnášela čekatele Rakouského šampiona. Říkala jsem si , že se do Rakouska vrátím až v prosinci, kdy šampionát můžeme dokončit. K mému štěstí to bude přesně rok a týden.

Ještě jsem netušila, že se budu chtít do Rakouska vrátit mnohem dříve s nadějí a vírou, že si odtud odvezu CACIBa, tolik potřebného na Mezinárodního šampiona krásy.

img_6857_ids-graz-2018.jpg

Zpáteční cestu jsme zvolily přes Vídeň a Brno. Cesta ubíhala úplně jinak než do Grazu. Dálnice průjezdné, nikdo nikoho nehodil, nikdo nikoho nevytlačoval. Když jsme dojížděly k Vídni, auta se už tak nějak řadila a provoz houstl, přesto byl velmi plynulý. Cestovat po rakouských dálnicích je prostě zážitek.

Dokonce i naše D1 byla průjezdná. Nebývá to tak úplně časté, ale i v tomto jsme měli velké štěstí.

Před cestou jsme prosila Archanděla Michaela, aby nám pomohl se v pohodě a v klidu přepravit do Prahy. Michaeli děkuji Tvou podporu a ochranu.

Pro mě byla výstava v Grazu opravdový zážitek. Věřím , že si ho ještě někdy zopakuji a třeba ne jen v Grazu.