Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. Svatomartinská oblastní výstava 2018

18. 11. 2018

3. Svatomartinská oblastní výstava 2018, Mladá Boleslav

17.11.2018
rozhodčí: Antonín Mudra
Caterham Shahrastani, tr. vítězů - V1, vítěz třídy, Oblastní vítěz, užší výběr v soutěži Vítězové skupin FCI a NON FCI

Tuto výstavu si budu pamatovat ještě hodně dlouho. Než jsem s Caterhamem dojela na Hlavní nádraží, říkala jsem si, že mě čeká klidný den a pohodová výstava. Netušila jsem, jak hluboce se mýlím.

Na Hlavním nádraží bylo naprosto přelidneno. Během chvíle jsem zjistila, že má příliš mnoho vlaku obrovská zpoždění a spoustu vlaků ruší nebo nástupní místo přesouvají.
Takovou situaci jsem ještě nezažila. Bohužel se to dotklo dost podstatně i mého spoje. A začal závod s časem. Mezi lidmi nebyl jediný pracovník ČD, který by vám poradil nebo podal informaci. Běžela jsem tedy na informace, což mě stalo dost času. Dostalo se mi arogantní odpovědí, že se mam na náhradní nástupní misto přesunout Osobním vlakem. V tu chvíli mi zbývaly 3 minuty. Běžela jsem s Caterhamem, co mi nohy stačily. Odjezd už blikal. Ale stihla jsem to.

3_svatomaritnska-oblastni-vystava---poharky.jpg

Dojeli jsme na Nádraží Vysocany, odkud měl můj původní spoj odjet, jenže souprava nikde a nabírala další zpoždění. Rychle jsem se opět na poslední chvíli vrátila do toho osobního vlaku, co jsem s ním dojela do Vysočan. Začínala mě jímat hrůza, abychom vůbec stihli posouzení našeho plemene.

Bohužel jsme cestou díky neplánovanemu zastaveni opět nabrali zpoždění a to 10 minut. To už jsem byla opravdu zoufalá. Z nádraží jsem se s Caterhamem přesunula taxíkem.

Do haly jsem se dostala možná tak 10 - 15 minut před poškozením třídy vítězů (labutěnek).

Caterham si zaslouží vyseknout obrovskou poklonu jak to ráno, rychlý přesun do haly a i posouzení zvladnul (neměla jsem čas si to v kruhu vyzkoušet). Sice z toho nebyl 2x odvazany, bo věřím, že musel být dost unavený i vystresovaný.

Od pana Mudry dostal krásné hodnocení, a protože byl jediný dospělý pes i titul Oblastního vítěze.

Když o tom přemýšlím, i když byl jediny dospělý pes na OV našeho plemene, vzdát se ráno při těch problémech s dopravou, přijet jen o chvíli později, žádným OV by se nestal.

3_svatomaritnska-oblastni-vystava---poharky_poharek-s-pelisky_2.jpg

Sobotní titul OV ke opravdu za odměnu, že jsem to nevzdala a do Boleslavi nakonec dojela. O to víc si ho cením. Krásné tlapicky mi tuto výstavu budou navždy připomínat.

V závěrečných soutěžích o nejlepšího jedince FCI a NON FCI byl paní rozhodčí Alenou Košťálovou vybrán do užšího výběru. Trošku kravil až s příliš velkou radostí. Bedýnky z toho nakonec nebyla, ale i tak ten den byl prostě k neuvěření. Ten ranní horor by ani Hitchckok nevymyslel.

Rada bych poděkoval organizátorům za úžasnou výstavu, pohodu, krásné ceny. Mají své místo na poličce v ložnici.
Počasí nám přálo. Přes nižší teploty přes den svítilo sluníčko, takže jsme nezmrzli.

Večer jsme se vraceli autobusem přes Neratovice. Hana Hrčiaková děkuji, že jsi mi našla tak úžasný spoj domů. Byla jsem doma o hodinu dřív. Moc a moc gratuluji Grace k titulu Oblastního vítěze.

 

Náhledy fotografií ze složky 3. Svatomartinská oblastní výstava 2018