Jdi na obsah Jdi na menu
 


MVP Praha 2017_Afghánský chrt

MVP Praha 2017_Afghánský chrt

 

  • datum konání: 16.4.2017
  • místo konání: Výstaviště PVA Letňany, Praha
  • hala/kruh V/16 (plemeno Afghánský chrt)
  • rozhodčí: Drobnjak Darko (SRB)

Za poslední tři roky se stává jen velmi vzácně, že bych šla na výstavu jen tak na čumendu. Případně se rozhodla, že pojedu jako fotící doprovod. Naposledy jsem takhle byla na Speciální výstavě chrtů v Kolesech u Kladrub na Cidlinou.

Letos jsem na rychlo překopala výstavní dubnový kalendář a vystavovat Caterhama tři týdny po sobě, to bych ho odtavila. Zprotivit mu výstavy to opravdu nechci. Rozhodla jsem se proto, že MVP Prahu odpískáme a Caterham si dá oddech.

Ráno jsme si vstali s pohodou a klidem. Žádný stres s balením, fénování a cestování. Zkrátka klídeček a piánko. Na Výstaviště jsem byla cca v půl deváté. Rovnou jsem si to namířila do haly V ke kruhu č. 16. Setkat jsem se tam měla s mojí maminkou.

Když jsem se rozhlédla kolem v kruhu, zjistila jsem že už jsem moc dlouho pryč a kolem kruhu se objevují nové tváře vystavovatelů a stejně tak přicházejí na svět nová štěňátka. Jejich majitelé a chovatelé doufají, že jednou vyrostou ve hvězdy a stálice výstavních kruhů. 

Relativity Rey de Reyes, majitel Lída Faktorová, chovatel Jamie Rodal

relativity-rey-de-reyes.jpg

Před posuzováním jsme stihla prohodit pár slov s některými vystavovateli, které jsem dlouho neviděla ať už proto, že oni sami dlouhou dobu nevystavovali nebo proto, že tam prostě nejsem já a ze štěňátek se mezitím stali krásní dospělí jedinci a nová štěňátka teprve svou výstavní dráhu začínají.

Pan rozhodčí Drobnjak Darko ze Srbska posuzoval opravdu pečlivě, hodně dal na pohyb. Po dlouhé době jsem viděla, že Afgháni opravdu v kruhu běhali. Pohyb je to co dělá Afghána, nejen krásný exteriér.

PSI o CACIB, zleva  - Ares Bohemia Asghar, maj. Pavla Poláková, handling Tereza Šubertová, Ich Multi Ch. Vincenzo Nibali Gandamak Slovakiamaj. Eva Rambousková, Brownie Faradella, maj. Marcela Bušková

img_7166_psi-o-cacib.jpg

Výstavu jsme si užívala skrz objektiv fotoaparátu. Už před dlouhou dobou jsem se rozhodla, že budu fotit jen některé psy, jako jsem to dělávala v začátcích, když jsem na výstavy začala jezdit. Ten důvod, proč jsem na tu výstavu jela byli lidé a jejich psy. Caterhama jsem hlídat nemusela, protože on by u kruhu pískal, kam mu to pořád panička mizí a také jsem se chtěla věnovat mamince.

Posuzování trvalo déle, než byl orientační rozvrh. Že neuvidím Čínské chocholaté psy - hairless varietu to jsem věděla, ale nestihla jsem díky jeho dlouhému a pečlivému posuzování ani chlupáče - psy.

BEST OF BREED Ich Multi Ch. Vincenzo Nibali Gandamak Slovakia, maj. Eva Rambousková, 'BEST OF JUNIORS Calamus I'm Your Dream, maj. Pavla Poláková, handling Tereza Šubertová

img_7300_bob_boj_mvp-praha_20127.jpg

výsledky najdete na www.vystavapsu.cz

Po posouzení jsem se rozloučila s vystavovateli a šly jsme se s maminkou podívat ke kruhu Čínských chocholatých psů. Nesla jsem tam kosmetiku, která dostala výpověď z bytu, protože se mi po ní Caterham tak zacuchal, že jsem řekla, že to nechci doma ani vidět. Hned mě odchytila Zdenka Bečanová k focení a tady je krásná vzpomínka.

Na ruce mám Caterhamovu poloviční hairless sestřičku Prodigi Ankadi, maj. Eva Sojková. Že by jen shoda okolností, na náhody nějak přestávám věřit.

17992038_1473485839392734_3815046054633069504_n.jpg

I takhle si člověk může užít výstavu. Když se dívám na naši společnou fotku, tak přesně o tom by výstavy měly být. Je to o nás vystavovatelích, jak si tu výstavu uděláme. Další foto repete prý už brzy. 

Caterhamovi jsem dokoupila mezivýstavní kosmetiku, ještě jedno šedé vodítko. Shodou okolností stejné jako jsem kupovala v Bratislavě a u těch samých prodejců. Pamlsky od Profine, co mají Bonnie a Caterham tak rádi jsem se nepotkala, tak doufám, že České Budějovice mě nezklamou.

Příští MVP Praha Letňany zase za rok, uvidíme jaký bude nominovaný rozhodčí.