Jdi na obsah Jdi na menu
 


MVP Litoměřice 2017

Mezinárodní výstava psů Litoměřice 2017

International Dog Show Litoměřice 2017

 

  • datum konání: 21.5.201
  • místo konání: Výstaviště Litoměřice
  • hala/kruh: H/
  • rozhodčí: Robert Kubeš (ČR)

Nord Canis Bohemia Litoměřice 2017
Litoměřice jsou jedna z těch  výstav, kam se s Caterhamem bez pomoci nedostaneme. Zkoumala jsem naše dopravní možnosti, ale ať jsem koukala jak jsem koukala, dostat se ke kruhu dostatečně včas není možné.

V Areálu Výstaviště Zahrada Čech jsem byla všeho všudy 3x.  2x díky Lídě Faktorové a afghánských chrtů.  Po třetí už jako vystavovatel, a to právě 21.5.2017, protože byl Caterham přihlášen do třídy šampionů.

Do Litoměřic jsme jeli i proto, že posuzoval pan rozhodčí Robert Kubeš. Caterham byl od pana Kubeše posuzován několikrát a vždy si od něj z kruhu hodnocení  V1, CAC.

Ranní vstávání  bylo celkem v pohodě. Caterham abnormálně veselý. To ještě nevěděl, že do kruhu nepůjde s paničkou, ale se svou člověčí kamarádkou Lenkou Šulcovou. Ranní odvoz do Litoměřic nám zajistila Lída Faktorová. Vystavovala ten den svou fenečku Water into Wine Karakush,které doma říkají Chablis a mladého psa Relativity Rey de Ryese, Rejíka.

Na Výstaviště jsme dojeli něco kolem půl sedmé. I Lída byla překvapená, že jsem tam tak brzy. Jednu chvíli jsme měli s Caterhamem halu sami pro sebe. Hodně mě překvapilo, že koberce nebyly vyluxovány, sem tam velké skrvrny od moči.  Usadila jsem nás co nejdál od kruhu, abychom s Caterhamem měli klid a co víc, abych já moc nepokoušela svou alergii.

Grand Ch. Caterham Shahratani - maj. Petra a Martin Pšádovi, handling Lenka Šulcová

18582207_1517443728289396_6250311925213519257_n.jpg

Třída šampionů byla obsazena třemi vystavujícími. Monika Bejčková po delší době do kruhu vzala „Sonnyho“ Botticely Alessandro Mayta´s Minng, paní Iris Kreuzberg svého pejska Cyruse Tibetská noc a nakonec můj „malý velký“ Caterham Shahrastani se svou handlerkou Lenkou Šulcovou.

Pan rozhodčí Kubeš měl velmi těžkou práci. V kruhu se sešli tři opravdu výborní jedinci. Však mu také rozhodování trvalo opravdu dlouho. Psy nejprve prohlédl na stole, nechal je proběhnout tam a zpět a jedno kolečko. Všichni se seřadili za sebou, jak nastoupili do kruhu a.......pan rozhodčí stál a pozorně se díval. Vyzkoušel jejich pozornost, přístup na zemi.

Caterham se ani nehnul. A znovu do pohybu a zase běhat a běhat. Pan rozhodčí si je z povzdálí prohlížel snad ze všech stran. My, co jsme stáli okolo kruhu jsem si říkali, že je to nějaké dlouhé. Musím se přiznat, že jsem si strašně přála, aby toho CACe dal Lence s Caterhanem, stejně jako si to moc přála Monika, aby CACe dostal Sonny a jistě i Iris, aby toho CACe dostal Cyrus.

Napnutí jsme byli do poslední chvíle. Pan rozhodčí se už musel rozhodnout. CAC dostal Caterham s Lenkou. Nejdřív mi nedošlo, co se stalo, ale měla jsem strašnou radost. Zasloužili si to, protože oba odvedli pořádný kus práce. Velkou zásluhu na tom má Lenka, protože dokázal Caterhama nejen krásně předvést, ale také, aby mi ten malý závislák nehledal.

18622239_1517369341630168_5438699458428990774_n.jpg

Ještě je čekalo běhání o CACIBa. To už Caterham trošku sabotoval. Nechal se rozhodit vnějšími okolnostmi a usmyslel si paličák, že bude přes spojovací pásky koberce skákat místo běhat. Tím si to bohužel pokazil. Ale jinak byl strašně veselý, vysmátý a s Lenkou se v kruh bavil a to bylo pro mě to důležitější. Díky Lence jsme domů vezli další medajličku, která čestně visí na Caterhamově zdi slávy.

Po vystavování jsme si nechali výsledek zapsat do průkazu původu, vyzvedli si medajličku. Objevila jsem stánek od Brita, kde měli fotokoutek. Nechala jsem tam Caterhama zvečnit. Ta fotka je další můj splněný sen.

Domů nás odvezli manželé Vokounovi. Caterham si pocvičil, jaké to je vozit se v kufru auta zavřený v přepravce. Vždycky při tom ječí, jako když ho na nože berou. Není na to moc zvyklí, bo já jak víte, se většinou musím dostávat vlakem nebo autobusem.

Uvidíme, co bude za rok. Letos jsme do Litoměřic jeli hlavně kvůli panu rozhodčímu. Třeba najdeme dobrý důvod i v roce 2018, hlavně aby byl odvoz.

 

Náhledy fotografií ze složky Nord Canis Bohemia Litoměrice 2017