Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moravskoslezská národní výstava Brno 2017

Moravskoslezská národní výstava Brno 2017

Moravskoslezska National Dog Show Brno 2017

 

  • datum konání: 24.9.2017
  • místo konání: BVV
  • kruh/hala: G
  • rozhodčí: Ahrens Hana (A)

 

Co předcházelo výstavě: Na začátku roku 2017, kdy jsem si sestavovala výstavní kalendář, jsem neplánovala, že na Moravskoslezskou národní výstavu pojedu. Poslední roky se pořádala na TJ Favorit. Prostředí nevlídné, venkovní. Caterhamovi se na TJ Favorit po dvakrát nelíbilo.

Když jsme při bližší prohlídce propozic zjistila, že se bude výstava opět pořádat na Výstavišti, rozhodla jsem se, že pojedu, zvláště, když měla posuzovat zahraniční rozhodčí. Caterhama jsme přihlásila do třídy čestné.

Moje dojmy: Do Brna s námi už tradičně jezdí i můj manžel. Catarhama jsem vykoupala v sobotu dopoledne. Odjížděli jsme těsně před polednem s Vlaďkou Müller a jejím pejskem Dee Dee z Jestřebího panství. Ubytování jsme už jakok tradičně našli v hotelu Voroněž. Zvykli jsme si, že je to hotel hned vedle Výstaviště, venčících ploch je také dost a celkově se nám v hotelu líbí.

V neděli jsem vstávala docela brzy. Bylo třeba Caterhama vyvenčit a hlavně upravit do kruhu. Nechtěla jsem nám dělat ostudu. Výstava se konala netradičně v hale G1. Poprvé, co si pamatuji a jezdím na Brněnské Výstaviště byl pro pěší otevřený vchod "G".

moravskoslezska-narodni-vystava-2017_pred-vstupem-do-kruhu.jpgUsadili jsme se u kruhu. Číňánky posuzovala paní Hana Ahrens s Rakouska. Překvapilo mě, že mluví plyně česky. Co se týče přístupu ke psům, byl velmi laskavý, trpělivý. 

Caterham byl ve třídě sám. Paní rozhodčí se velmi líbil, za což jsem byla opravdu ráda. Dostal V1 a čekaly nás tak závěrečné soutěže o BIS tříd čestných, kteréměla paní Ahrens posuzovat,

Stánků moc nebylo, ale i tak jsme obstarali další konzervičky od Barking Heads. U Olivera jsem Caterhamovi koupila mašličky na ofinku (palmičku) a pokoukla po novém holícím stroječku na tlamičku. 

Závěrečné soutěže začaly přesně na čas. Když nastoupili jedinci o BIS čestných tříd, došlo k rychlém a náhlé změně rozhodčího. Posuzování se ujal pan Tomáš Kučera. Caterham v pre-ringu absolutně nespolupracoval, nestál, chodit nechěl. Mě začala jímat hrůza, že ho v na červeném koberci budu muset tahat za sebou a nutit ho k pohybu. Pan Kučera se na Caterhama podíval, prohmatal si ho. Absolutně jsem netušila, zda je to dobře, nebo špatně.

moravskoslezska-narodni-vystava-2017_v-kruhu.jpgNaběhli jsme na červený koberec. Caterham jako by přehodil v hlavičce výhybku a najednou běhal radostně, s ocáskem nahoře, nesl se jako páv. On snad věděl o co se jde. Postavila jsem ho do postoje a do poslední chvíle věřila, že si nás pan Kučera vybere do posledních tří. V závěrečném kruhu je vše vždy o štěstí. Tentokrát při nás štěstí nestálo.

Když se na to podívám z druhého úhlu pohledu, Caterham si opět vyzkoušel velký závěrečný kruh a opět mi udělal svým předvedením velkou radost. Je to můj chytrý chlapeček. Snaží se jen, když opradu o něco jde....v tom mi trošku připomíná povahu afgána. 

Alena Horká měla opět přihlášenou chovatelskou skupinu. Chovatelské skupiny též posuzoval pan Tomáš Kučera. Ač je CHS z Jestřebího panství velmi úspěšná, tentokrát při ní štěstí nestálo. Je ale krásně vidět, jak se psi (labutěnky), kteří se při přehlídce CHS mění.  Prostě labutěnky jsou celý život samé překvapení, pokud jde o srst.

V roce 2018 se určitě Moravskoslezské národní výstavy nezúčastníme. Po mnoha letech se bude výstava konat mimo Brno a to v Olomouci.

 

Náhledy fotografií ze složky Moravskoslezská národní výstava Brno 2017