Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubová výstava KCHN bez zadání titulu KV 2017

Klubová výstava KCHN bez zadání titulu KV 2017

 

  • datum konání: 7.10.2017
  • místo konání: Výstaviště, České Budějovice
  • kruh/hala 1/H
  • rozhodčí: Dušan Kuriš (SK)

Co předcházelo výstavě: Podzimní České Budějovice jsem vůbec  neplánovala. S ohledem na komplikace s dopravou, hlavně tam, jsem si říkala, že nepojedu. Víte, jak to je... já míním a život mění.

Když jsem se dozvěděla, že MVP České Budějovice bude posuzovat pan Petr Řehánek, přihlášení na Klubovou výstavu už bylo tak nějak samozřejmé.

Přespat jsem chtěla stejně jako na jaře v hotelu Clarion. Překvapilo mě, že dva měsíce předem už je hotel plně vyprodaný. A co teď. Začalo velmi usilovné hledání ubytování. Nocleh jsme s Caterhamem nakonec našli v penzionu Hawwwran. Penzion není daleko od Výstaviště a musím, že mě velm příjemně překvpil. Jediné mínus, které jsem našla, že se o víkendu nepodávají snídaně. Je třeba si jídlo vzít s sebou.

Grand Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

kv-kchn-bez-kv---ceske-budejovice-2017_tr.-cestna.jpg

Moje dojmy:  V pátek 6.11. jsem měla dovolenou, abych Caterhama mohla připravit na výstavu během dne. Potřebovala jsme, aby se dobře na sobotu vyspal. Jenže se zase všechno zvrtlo jiným směrem než jsem potřebovala. Koupat jsem tedy začala až pozdě odpoledne.

V sobotu ráno nás vyzvedla paní Karolína Musilová, cesta nám ubíhala naprosto v pohodě, dojeli jsme na Výstaviště přesně na čas. Jen to počasí nám přát nechtělo. Ráno nás před Výstavištěm zastihl déšť. Ale i tak štěstí stálo při nás a my mohli zaparkovat přímo před halou.

V hale bylo příjemné teplo. Kruh prostorný jako vždy. Nevím čím to je, ale České Budějovice Caterhamovi opravdu svědčí, protože je celý den jak na pérkách, je veselý a dělá blbiny.

Klubovou výstavu KCHN bez zadání Klubového vítěze posuzoval pan Dušan Kuriš ze Slovenska. Velmi milý pán. Ve třídě jsme byli sami. Caterham krásně běhal, nosil si ocásek, na stole stál jako přikovaný. Velmi se panu rozhodčímu líbil. Pochválil ho za jeho krásný prostorný hrudík a poznamenal, že žádný pes na výstavě takhle pěkný hrudník nemá. Dostali jsme známku V1 a čekalo nás běhání o BIS čestných tříd. 

Grand Ch. Caterham Shahrastani, hezky si s paničkou barevně ladíme.

kv-kchn-bez-kv---ceske-budejovice-2017_moje-krasne-poharky_2.jpg

Ještě bylo třeba vybrat majitel BOB, BOS, BOJ a BOV. Na výstavu přijel i pan Samu Winkstöm z Finska. Již jsme se s ním na výstavě setkala několikrát. V kruhu jsme se popré společně potkali v červnu na Intercanis Brno. Caterham šel tehdy proti jeho puffáčkovi jménem Clint Eastwood Jamming´s. 

Jeho pes chlupatý pejsek De Konick Jamming´s a jeho fenečka Elektra "Bell" Jamming´s získali CAC, tzn. čekalo je běhání o BOB. Měla jsem tu čest vést Bell. Bella je úžasná krásná, temperamentní fenečka. Musím říci, že mi její temperament dal opravdu zabrat, ale byla to úžasná zkušenost. 

Pan Winkström většinou jezdí na oba dva výstavní dny, takže jsem věděla, že s Caterhamem v neděli půjdeme proti De Koninckovi. 

kv-kchn-bez-kv---ceske-budejovice-2017_bis-cestna-trida.jpg

Po zadání titulu BOB, který získal hairless pejsek Noam Top Model De Rama paní Karolíny Musilové, mohli začít závěrečné soutěže.

O BIS čestných tříd jsem běželi (no v podání Caterhama se odpoledne už o běhu moc mluvit nedalo) s fenečkou Yamaha z Jasné Hvězdy Ivetky Knotkové. Panu rozhodčímu se Caterham moc líbil, ale jak sám poznamenal, Yamaha běžela s větším nadšením a zaslouženě tak získala BIS čestných tříd, Caterham tím pádem r. BIS.

Po skončení výstavy nás paní Musilová odvezla do penzionu Hawwwran, kde jsme měli objednáno ubytování. Domluvily jsme se, že nás zase ráno vyzvednou. Obě nás totiž čekala ještě nedělní Mezinárodní výstava.

Jak to bude v roce 2018 nechci, zatím se ani neví místa, kde se klubové výstavy budou konat. Mám na r. 2018 trošku jiná přání..........věřím, že tentokrát Bůh poslouchá a má přání mi pomůže splnit.