Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubová výstava KCHN 2017

Klubová výstava KCHN 2017

Club Show KCHN 2017

 

  • termín konání: 5.8.2017
  • místo konání: ZKO Zetor
  • rozhodčí: Tomáš Kučera (CZ)

 

Co předcházelo výstavě: O přihlášení na Klubovou výstavu KCHN 2017 (5.8.2017) bylo rozhodnuto ve chvíli, kdy jsem si ve Zpravodaji klubu přečetla, že bude posuzovat rozhodčí, pan Tomáš Kučera.

S panem Kučerou jsme se Caterhamem poprvé setkali v lednu 2016 na Hanácké národní výstavě. Caterham tam tehdy málem obdržel své první hodnocení VD (velmi dobrou), po neutěšeném výkonu, kdy v pohybu nezvedl ocas. Přesto všechno z nás pan rozhodčí Kučera doslova a do písmene vyždímal to nejlepší, co v ten okamžik šlo. Stáli u nás všichni svatí. Měl s námi obrovskou trpělivost.  Jen díky tomu jsme dostali V1, CAC. Hned následující výstavu (DUOCACIB Brno, posuzoval Robert Kubeš) Caterham dokončil Českého šampiona.

Caterhama jsem přihlásila na první uzávěrku. To jsem ale netušila, že nás číňánků bude na KV tak málo. A o psech chlupáčích ani nemluvě. Nicméně jak by řekl Caesar "kostky jsou vrženy"

Moje dojmy: Je pár hodin po skončení Klubové výstavy KCHN r. 2017.
Caterhama jsem mezi Českou národní výstavou a Klubovou výstavou KCHN nekoupala. Naše zahrádka nedisponuje tekoucí vodou a koupat ho v sudu a splachovat konví, jsem odmítla. Už tak nenáviděné koupání by si Caterham zhnusil ještě víc. PS. pitnou vodu si dovážíme. Na druhou stranu výsledek koupání dopadl nad očekávání.

Do Brna na KV KCHN jsem jela paní Ester Valentova. Moc ráda bych Vám poděkovala za společnost, odvoz z Prahy do Brna a zpět moc a moc pogratulovala ke krásnému umístění Iron Mana. Určitě nebude poslední, je to úžasňák.

Do Brna jsme navzdory avizované Velké ceně Brna dojely s paní Valentovou naprosto v luxusním čase. Ubytovaly jsme se u kruhu, vyvenčila jsem ještě Caterhama a šla jsem si s ním vyzkoušet kruh. Na umělé trávě se mu běhá opravdu dobře.

Vyzvedla jsem katalog a zvědavě do něj nahlédla.V tu chvíli jsem věřila, že pokud neuděláme výraznou chybu, opět postoupíme na našem "kynologickém Everestu"zase o stupínek výš.

Než jsme vešli do kruhu, zažili jsme krásné a příjemné překvapení. Setkání s naší paní chovatelkou, paní Danielou Vincovou se sestřičkou Cortinou "Růženkou".

Do kruhu jsme s Caterhamem nastoupili docela zvesela. Uběhli jsme kolečko a dostali pokyn postavit se na stůl. Caterham stál jako přikovaný. Následně jsme byli posláni do pohybu tam a zpět. Postavila jsem Caterhama zpět do postoje a čekala jsem na verdikt. Za malou chvíli zaznělo V1, CAC a k tomu byl po chvíli přidán i titul Klubový vítěz.

Grand Ch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

img_2070_m.jpg

V ten okamžik se mi splnil další sen. Vyhrát Klubového vítěze. Po velmi dlouho dobu jsem si myslela, že to není možné, zvlášť, když jsem viděla naši konkurenci, která nás už dorůstá. Přesto jsem věřila, že to jednoho dne dokážeme. Nyní si do našeho diáře splněných výstavních přání můžu zapsat datum 5.8.2017.

Na výstavu byla přihlášena i fenečka Kiss N Tell Forseti´s paní Olgy Haller. Albi, jak jí doma říkají, vyběhala ve třídě otevřené umístění V2.

Vyfotili jsme s Olgou Albinku a Caterhana. Sice ti dva spolu rodokmenově nemají nic společného, ale ta podoba je neskutečná.

Grand. Ch. Caterham Shahrastni, maj. Petra a Martin Pšádovi, Kiss N Tell Forseti´s, maj. Olga Haller

img_2185_m.jpg

Po roce jsem jsem dostala možnost vyfotit i Růženku a Caterhama. Musím říci, že to bylo velmi složité, bo v tom vedru už toho měli oba od rána dost, ale něco málo vzpomínek přeci jenom vzniklo.

Co dodat závěrem. Zázraky se dějí stále, jen člověk musí věřit, že se jednoho dne jeho přání splní. To nejtěžší je však vlastní čekání na správný okamžik a mít dost trpělivosti a hlavně víry.

Za fotečky bych ráda poděkovala David Gerstendorfer

Výstavu jsme si opravdu užili. Zůstanou mi opět krásné vzpomínky na společně strávené chvíli nejen s Caterhamem, ale i s našimi přáteli. Bylo fajn Vás všechny vidět.

Vzhledem k nízkému počtu zúčastněných jedinců je otázka, jak bude pořádání Klubových výstav KCHN vypadat v roce 2018. Co se týče naší účasti, nechám se překvapit, kdo bude posuzovat a v jakém termínu se bude KV KCHN konat.

Třeba nás s Caterhamem čeká další překvapení a my se poprvé zúčastníme i závěrečných soutěží. Jak jsem psala, zázraky se dějí a jak říká moje kamarádka od afghánů: „Petro, s Tebou je to těžké, pořád věříš na Ježíška“.

 

Náhledy fotografií ze složky Klubová výstava KCHN se zadáním KV 2017