Jdi na obsah Jdi na menu
 


IDS Wels 2017_2_12

IDS Wels 2017_2_12

Mezinárodní výstava Wels 2.12.2017

 

  • datum: .2.12.2017
  • místo konání: Výstaviště Wels
  • rozhodčí: Tiina Taulos (FIN)

Někdy spontání  rozhodnutí jsou ta nejlepší. Když jsme byli na Mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích, odkaz ZDE, naskytla se mi příležitost, že bychom se mohli na konci roku 2017 podívat poprvé na výstavu do Rakouska.

Doma byla trošku debata, jestli ano nebo ne. Řekla jsem , že to chci zkusit, že je to příležitost, co se neodmítá.

Požádala jsem svého Anděla strážného, zda mi mohl Caterhama přihlásit. Já si s tím přihlašovacím systém na oekv.at nevím úplně rady. Můj Anděl strážný též zajistil naprosto super ubytování nedaleko Rakouských hranic. Do Welsu jsme to pak měli jenom hodinku jízdy.

Cestu jsem absolvovala s majitelkou Grace Urbi Decoroso, maj. Hana Hrčiaková. Hana též přihlásila Grace do Welsu, ještě do třídy mladých.

Čekaly nás společně s mým Andělem strážným - Lenkou Buttovou Lopourovou naprosto skvělý víkend.

Grand Ch. Caterham Shahrastani, příprava do kruhu

2017_rakousko_wels_2_12_caterham-shahrastani_2.jpg

Caterhama jsem vykoupala v pátek dopoledne. Odjížděly jsme s Hankou z Prahy někdy kolem třetí odpoledne. D1 byla průjezdná. U hranic k našemu překvapení bylo nasněžíno a také docela zima. Byla jsem za to ráda, protože jsem celou dobu přemýšlela, jak Caterhama udržím ve výstavním stavu. Ale se sněhem to bylo mnohem jednoduší. 

Ubytování bylo naprosto luxusní. Pejskové mohou i do místní restaurace. Vyspali jsme se s Caterhemem do růžova. Miminálně z pátku na sobotu.

Grand Ch. Caterham Shahrastrani

2017_rakousko_wels_2_12_caterham-shahrastani_jdeme-o-cacib_uzsi-vyber_pohyb_3.jpg

V sobotu ráno jsme odjížděli do Welsu ve velmi dobrém rozpoložení. Tedy hlavně Caterham. Vypadal jako by si ráno zobnul něčeho dobrého. V kruh běhal nadšeně, měl z předvedení radost. Všimla si toho i paní rozhodčí Tiina Taulos (FIN).

Tiina Taulos posuzovala Caterhama už v Nitře. Věděla, jsem, že když Caterham zaběhá, tak dostane krásný posudek a může z toho být a byla Výborná 1, CACA.

Musím však říci, že nám k tomu opět pomohlo velké štěstí. Ve třídě otevřené byl přihlášen JAMMING´S CLINT EASTWOOD. Jít proti Clintovi ve stejné třídě, bůh ví jak by to dopadlo. Clint mě velmi překvapil, protože jsem při jeho předvedení přemýšlela, zda zapomněl, že výstava je zábava. Přesto byl oceněn V1, CAC a dostal i CACIB.

Užší výběr o CACIB

2017_rakousko_wels_2_12_caterham-shahrastani_jdeme-o-cacib_uzsi-vyber.jpg

Po posouzení všech tříd šel Caterham o CACIB. K mému překvapení si ho paní rozhodčí Tiina Taulos vybrala do užšího výběru o CACIBa. Tam už to bohužel nedopadlo. Na jednu stranu mě to mrzelo, na stranu druhou získala jsme s Caterhamem V1, CACA. První krok k zisku Rakouského šampiona byl udělán.

Na hotel jsme se vrátili někdy kolem čtvrté, páté hodiny. Najednou mě z ničeho nic začalo pobolívat pravé rameno. Prášky proti bolesti, ani na uvolnění svalstva jsem s sebou neměla. Naštěstí mě zachránila Lenka Buttová Lopourová. 

Když jsme šla spát, modlila jsem se, abych se ráno v neděli probudila a ruka byla moje. Čekalo mě ještě jedno běhání v kruhu. Už jsem měla v hlavně scénář, že to asi za mě bude třeba v kruhu odběhat.

Jak to dopadlo................to se dovíte v povídání z IDS Wels 2018 3.12.

 

Náhledy fotografií ze složky IDS Wels 2017_2_12