Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní výstava Praha 2016

Mezinárodní výstava Praha 2016 

International Dog Show Prague 2016 (Prague Expo Dog)

 

  • datum konání: 1.5.2016
  • místo konání: Praha, Výstaviště Letňany
  • hala/kruh: 6/25
  • rozhočí: Róbert Kanás (SK)

 

Na jaře se pravidelně koná Mezinárodní výstavy Praha Letňany. V roce 2015 jsem tuto výstavu musela odpískat, bo Caterham byl čerstvě po hemoragickém zánětu žaludku a střev.

Letos jsem Caterhama přihlásila, i když jsem to původně v plánu neměla. Ono vůbec po dokončení Českého šampiona jsem hodně přemýšlela, kam letos pojedeme. Nějaká přání a plány bych měla, ale s jejich realizací je hodně velká potíž, protože jsem závislá na tom, zda najdu nějakou dobrou duši, která by nás na ty vybrané výstavy odvezla.

Caterham se měl podruhé v letošním roce prezentovat ve třídě šampionů. 

V pátek jsem jako tradičně vykoupala. Nic méně od pátku jsem na Caterhamovi pozorovala nulové nadšení. Letňany máme co by kamenem dohodil a zbytek dojel autobusem a metrem. Ráno Caterham vstával bez velkého zájmu, navíc jsem ho musela přežehlit, což mu na náladě zrovna nepřidalo.

Cestou na Výstaviště jsem zavolala mamince, že je Caterham mírně řečeno nenadšený a že by to chtělo její přítomnost u výstavního kruhu. Chůvičku maminku Caterham miluje a je s ní vždy veselý. Ke Caterhamovu překvapení i radosti dorazila ještě moje sestra Martinka.

Kruh jsme měli tentokrát v hale VI. Malá hala, obyvykle zde mívá KCHN klubové výstavy. Dva kruhy, celkem komorní atmosféra, spousta místa u kruhu.

Handlerem byla toho dne Pája Horká. Měly jsme to spolu domluvené už dlouho. Pověděla jsem Páje, co jí v kruhu čeká a zda si je jistá, že to s Caterhamem chce absolvovat. Nechtěla jsem, aby byla zklamaná, kdyby dostal VD. Pája se s Caterhamem proběhla a šlo jim to moc dobře. Teď už to jen prodat v kruhu.

13139126_1160285504005222_2789170963275505495_n.jpg

Číňánky posuzoval pan rozhodčí Róbert Kanás ze Slovenska. Sekundoval mu k tomu pan Ondřej Dudáš, sám majitel a chovatel Číňánků. Zdá se, že v budoucnu budeme mít nového rozhodčího.

Ve třídě šampiónů, kde se Caterham prezentoval, s ním nastoupil opět Beaney Baby Boy Freurhartang s Eliškou Kubínovou. Přímý souboj jsem neviděla, jen s doslechu jsem věděla, co se děje. Caterham se na mě přes zimu zase stal závislý, tak bylo lepší, když mě kolem kruhu neviděl. Jenže u psů platí, co oči nevidí, to čumáček cítí. Caterham mě za kruhem cítil, čili v tom rohu, kde jsem se schovávala, se poněkud zasekával. Pája byla z jejich společné práce spokojená a já za to byla moc ráda.

Beaney Baby Boy Freurhartang s Eliškou získal V1, CAC, r. CACIB a Caterham Shahrastani V2, tentokrát bez r. CAC. V posudku máme napsáno přesně to, co se dělo v kruhu. Jen poznámka "že by si pan rozhodčí přál, aby měl Caterham lepší zadek", mě pobavil. Mám doma vlastně štýrského valacha. To je dobré vědět.

13092180_1160286404005132_6803233411543127316_n.jpg

Podrobné výsledky k hairless i powder puff najdete na www.vystavapsu.cz

S Caterhamem jsme se ještě zastavili na konsulutaci ohledně srsti u paní Kubů. Bylo to příjemné a poučné setkání. Dokoupila jsem potřebnou kosmetiku PSH a vyrazili jsme k domovu.

Odpoledne jsme již odpočívali. Nepamatuji se, kdy naposledy jsem byla z výstavy tak voláre cantáre.

 

Náhledy fotografií ze složky MVP Praha Letňany 2016