Jdi na obsah Jdi na menu
 


Národní výstava psů Klatovy 2015

Národní výstava psů Klatovy 2015

National Dog Show Klatovy 2015

  • datum konání: 21.6.2015
  • místo konání: Klatovy, Zimní Stadion
  • hala/kruh: Z4
  • rozhodčí: Romana Mašková (CZ)

 

Rok se s rokem sešel, a já Caterham Shahrastani se vracím na místo činu. 
21.6.2014 jsme se byl na NV v Klatovech podívat, jak to na výstavě chodí, jaké je to prostředí a vyzkoušet, zda na to mám povahu. Jel jsem neoholený a vypadal jsme jako malý voříškovitý netopýrek.

21.6.2015 jsem už byl oficiálně přihlášený do třídy mladých. Abyste se stali Juniorchapionem, musíte získat tři čekatelství mladých. Mě zatím výstavy ze zdravotních důvodů v letošním roce unikaly. Klatovi byly jednou z posledních možností ještě získat CAJC a doufat, že na dalších dvouc výstavách po sobě jdoucích ho dokážu také vyběhat.

2015_narodni-vystava-klatovy_caterham_s-martinem.jpgfoto: s Martinem Bastlem

Jako v roce 2014 jsme jeli do Klatov s Jitkou a Martinem Bastlovými. Martin s Jitkou vystavovali jen své lapinkoiry.

Fenečku ČHCHP Melayoru Molosos Gratzi měla paní Ornella Catullová přihlášenu až na Intercanis do Brna.

Z Prahy jsme odjížděli až v sedm hodin. Bylo to pro nás trošku překvapení. Jitka nám vysvětlila, že když existuje něco jako orientační rozpis posuzování, není nutné v Klatovech strašit už v sedm hodin, když mám jít na řadu až někdy v 11,15. Cesta nám docela utekla. Jsem zvyklý být s Petrou v autě na klíně, v bedýnce se mi nelíbí. Tak jsme část cesty propískal nesouhlasem a nespal jsem.

Do kruhu jsme šli až někdy kolem půl jedné. Paní rozhodčí Romana Mašková posuzovala velmi pomalu, ale pečlivě. Byl jsme už nutně ospalý a vůbec se mi nechtělo nic dělat. Taky podle toho první běžecké kolečko a pohyb tam a zpět vypadal. 

Museli jsme si dát repete. Petra už měla v hlavičce, že budeme rádi, když odejdeme jen s "Výbornou".Neodešli. Dostal jsem svého prvnío CAJCe. To pro mě znamenalo, že poběžím i Best of Juniors. Tam už jsme moc neběhal, chvíli jsem i schoval.

Po dlouhé době v kruhu, unavený po večerním koupání a dlouhá cesta se tak nějak podepsalo na mé ochotě spolupracovat.

2015_narodni-vystava-klatovy_caterham_na-stole_3.jpgPetra byla nadšená, že máme našeho první CAJCíka a začala doufat, že v Brně, které mělo za týden následovat vyběháme dalšího.

O BEST of JUNIORS jsme se proběhli poprvé, ale zpočátku jsme nechtěl ukázat ocásek a tak z toho nebylo nic. Jenže O BEST of JUNIORS nám nešlo, hlavní byl tenc CAJCík. BOJ už by byl jako třešínka na dortu.

Podle rad, které jsme dostali, se mě Petra musí naučit předvést v rychlém klusu. Stále se totiž nedokážeme sladit, což je na Petře........ale jak říká moje chůvička: "Žádný učený z nebe ještě nespadl". Všechno časem doladíme.

Do odpoledních soutěží nastoupil Martin Bastl s Lapinkou Eliškou a bylo z toho další podiové umístění a růžový pohárek do sbírky.

Domů jsme přijeli něco kolem 19.15. Oba s Petrou nutně unaveni jsme zalezli do pelíšku a šli spát.

Uvidíme, co přinese další rok a jestli do Klatov na Národní výstavu pojedu plánovaně nebo naplánovaně.