Jdi na obsah Jdi na menu
 


MVP Brno 2015 - Intercanis

Mezinárodní výstava Brno 2015 - Intercanis

International Dog Show Brno 2015 - Intercanis

 

  • datum konání: 28.6.2015
  • místo konání: BVV
  • hala/kruh V14
  • rozhodčí: Olga Dolejšová

Na Mezinárodní výstavu Intercanis v červnu jezdím pravidelně od roku 2009. Byla to první výstava, kdy jsem se vydala přes celou republiku a bylo to něco jako složit "Bobříka odvahy". Dlouho jsme znala Brno jen k Hotelu Grand (Hlavní nádraží) a na Výstaviště. Povídání z mého prvního Intercanisu ZDE

Caterhama jsem do Brna hlásila do třídy mladých, byla to jedna z posledních možností, jak se ještě pokusit získat další čekatelství mladých "CAJC" a doufat, že na poslední výstavě ve třídě mladých v Mladé Boleslavi udoláme i ten třetí a Caterham tak splní podmínky pro přidělení titulu Juniorchampion ČR.

Když jsme se dívala na rozpis, kdo s námi bude ve třídě, zjistila jsem, že krásný pejsek, dvojnásobný Jch. Kabuki Kirei Queen Malverne. Kabuki je úžasný, krásný a šikovný pejsek, se svou majitelkou neskutečně sehraný. Je radost se na ně dívat. V kruhu dva typově i barevně rozdílní pejskové, pravá pastva pro oko.

Od pátku 26.6. jsme bydleli v hotelu Bílá Růže, tak jako tradičně, když jsme v Brně. Caterhama jsem koupala v sobotu večer. Koupání trošku na mrtvici, protože brouček zkoušel úniky "alá Hudini". Večer vyfénován do rovna. Přes noc sprchlo a ráno se zkrepovaly nožičky. Achjo.

Intecanis se konal  hale "V", náš kruh byl až na druhé straně haly od hlavního vchodu. Ubytovala jsem nás kousek od klece fenečky Melayora Molosos Gratzi Ornelly Catulové. Paní Dolejšová posuzovala docela svižně, ani jsem neměla čas jít fotit k Afghánům a už jsme šli na řadu.

Caterhama jsem načesala, ještě před kruhem dělal blbosti. V kruhu běžel Caterham krásně, ale moje nervozita trochu kazila jeho snažení. I paní rozhodčí při posouzení na stole, poznala, že je Caterham nervózní, proto ho nechala postavit na zem. Caterham krásně běžel tam i zpět, i běh do kruhu se povedl.

Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi a Jch. Kabuki Kirei Queen Malverne, maj. Linda Kracíková

2015_brno_mvp_jch_caterham-shahrastani_jch_kabuki-kirei-queen-malverne.jpg

S napětím jsem čekala, zda budeme mít štěstí a CAJCík bude náš, nebo bude zadán Kabukimu. Kabuki šlapal jako švýcarské hodinky, vesel mrskal ocáskem. Krásně se předvedl. 

Paní rozhodčí se nakonec rozhodla zadat CAJC Caterhamovi. Podle vyjádření mého manžela a kamarádky Míši, jsem prý v ten moment zářila jak žárovka. Všechno ze mě spadlo.

Dvě výstavy, 2x CAJC ............a to jsem pokus o Jch. chtěla původně vzdát. Ještě nás čekal pokus získat titul Best of Juniors, ale o ten mi už vůbec nešlo. Zkoušeli jsme to už v Klatovech a nepovedlo se. V Brně to nevyšlo znovu, Best of Juniors získala fena Liberty Wind Touch Beauty, ruské majitelky Poluektova Julia.

CACIB, BOB a res. BIG získala Caterhamova velká láska Melayora Molosos Gratzi Ornelly Catulové, úžasné vítězství. Určitě BOB i podiové umístnění v rámci skupiny IX. není poslední.

Po posouzení jsem nechala zapsat výsledky do rodokmenu a vyrazili jsme za nákupy. Něco kosmetiky pro Bonnie, Caterham dostal nový luxusní pelíšek do přepravky. Odvezli jsme spoustu vzorečků krmení, bezobilné jsem nechala Caterhamovi jako odměnu. ON se i za granulku přerazí.

K obědu jsme si dali Kebab s posezením na Zelném trhu a pak zamířili na pohár do cukrárky "La Dolche Vita". Zmrzlinové špagety, lahůdka. Caterham zatím odpočíval ve své bedýnce.

Odpoledne nás opustila Míša, vrátila se domů o den dříve než my. Naše malá výprava odjížděla z Brna až v pondělí dopoledne. Caterham cestu tak nějak prospal pod sedačkou.

Uvidíme, co nás čeká v Mladé Boleslavi, naposledy ve třídě mladých.