Jdi na obsah Jdi na menu
 


Interdog Bohemia - MVP Mladá Boleslav 2015

Interdog Bohemia - MVP Mladá Boleslav 2015

Interdog Bohemia - International Dog Show Mladá Boleslav 2015

 

  • datum konání: 30.8.2015
  • místo konání: Krásná Louka, Mladá Boleslav
  • kruh: 3/otevřená plocha
  • rozhodčí: Wagner Heiko (D)

 

Výstavy v létě mám ráda, pokud se vydaří počasí. Pro mě ideální teplota je 25 stupňů na sluníčku. Letošním léto bylo ale extrémně tropické. Když už jsem se radadovala, že konec srpna bude s normálními teplotami, odkud si foukl vítr a přinesl další tropy. Kruh pro posouzení číňanů byl přesunutý na otevřenou plochu z hangáru.

Caterhama jsem s manželem v sobotu vykoupali. V pátek se koupala Bonnie. Oba tak vyšli fity fifty. Vědí, že u nás v Tróji se nekoupe nebo nečeše jen jeden, ale že o kožíšky se pečuje o u obou. 

Ranní odvoz do Boleslavi jsem absolvovala s Lídou Faktorou a její krásnou smečkou afghánů. Poprvé jsme viděla Zafirky syna Aalyaha, Úžasný pes, tak nádherné štěně to se jen tak nevidí. Obě jsme čekali, jak bude smečka reagovat na Caterhama, přeci jenom jsme Yasanimu Iramovi z Allahovy země přinesla do revíru dalšího psího kluka. Nikdo z nich ani nefaf.

Jch. Melayora Molos Gratzi maj. Ornella Catulová, handler: Martin Bastl

melayora-molos-gratzi_mvp-mlada-boleslav-2015.jpg

Lída ubytovala smečku pod velkým stanem u svého kruhu,  my se s Kamčou odebrali ke kruhu našemu. Čekali jsme, až přijede Lenka se smečkou a drželi místo.

Na trávě byla ještě rosa a pustit do ní načesaného Caterhama, to by byl malér na druhou. Nechtěla jsem si kazit jeho krásně natažené chlupy na nožičkách. Sahat mu při fénování a česání na nožičky, to je stejný problém, jako česat Bonnie. Ten malý lump to odkoukal od ní.

Na řadu jsme šli až někdy před 11 hodinou. Venku už notně pařák. V kruhu jsme byli sami a snad to bylo i štěstí. Pan rozhodčí Wagenr Heiko z Německa byl hodný a trpělivý, ale měl jednu vadu na krásně. Je to veterinář a Caterham veterináře nemá rád. Nedivím se mu, při všem, co už jsme na veterině zažili. 

Jch. Caterham Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi

interdodog-bohemia-2015_caterham-shahrastani_pokus-postavit-se-na-stul_hura_2.jpg

Caterham byl jako neposedný pytel blech, jen aby na něj ten hodný pán nesahal. Jakmile se ale uklidnil, stal krásně, dokonce se začal i usmívat. Posudek dostal Caterham moc pěkný, jediné co nám bylo vytčeno, že nemáme žádný hrudník, že potřebuje nasvalit. 

K Afghánům jsme se vůbec nedostala, což mě strašně mrzí, ale nikdy nevíte, zda rozhodčí budou dodržovat rozpis nebo jej budou brát jako orientační.

Domů jsme přijeli cca okolo třetí hodny. Lenka byla tak moc hodná a odvezla nás s Caterhamem na Ládví, odtud už to byl jen malý kousek domů metrem a autobusem. 

Zbytek dnes jsme oba prospali.

Začínám vážně přemýšlet, že asi budu letní výstavy bojkotovat, pokud se matka příroda rozhodne opakovat tyto tropické dny. Uvidíme, co bude příští rok.

Výstavy v Mladé Boleslavi jsou zvláštní tím, že je buď vedro nebo prší, Nic mezitím. V roce 2014 byla jedna výstava slunečná a druhá nám propršela.

 

Náhledy fotografií ze složky Interdog Bohemia - MVP Mladá Boleslav 2015