Jdi na obsah Jdi na menu
 


Double CACIB Praha 2015

Mezinárodní výstava psů Double CACIB Praha 2015_sobota

International Dog Show Double CACIB Praha 2015

 

  • datum konání: 31.10.2015
  • místo konání: Výstaviště Letňany, Praha 
  • hala/kruh: I./2
  • rozhodčí: Olga Dolejšová

 

Co předcházelo výstavě: Rok se s rokem sešel a Petra mě přihlásila na Double CACIB do Prahy. Na rok 2014 nemáme příjemnou vzpomínku, neboť jsme si odtud přivezl ošklivý psinový kašel, který hodně poznamenal moji imunitu. Kromě toho mi to pokazilo i můj dojem z jízdy MHD. Dnes MHD považuji za úhlavního nepřítele. Myslím si o něm, že má zase odvezt na veterinu a tam do mě budou něco píchat a připojovat mě na kapačku. Naštěstí jsem se už mnohokrát přesvědčil, že to tak není, ale co kdyby náhodou.

Moje dojmy: Páteční koupání proběhlo docela v  poklidném duchu. Spát jsme šli přesto hodně pozdě. Sobotní vstávání bylo celkem v pohodě. Poprvé jsme se do Letňan vezl autíčkem s našimi přáteli Alenkou Čermákovou a jejím pejsem Uragánem Kalis z Třeště. Na Výstaviště PVA Letňany jsme dojeli cca kolem půl osmé. Haly byly ještě prázdné, vybrali jsme si pěkné místečko u kruhu č. 2.

V sobotu posuzovala moje oblíbená paní rozhodčí Olga Dolejšová. V kruhu jsem byl sám. Běhalo se mi dobře na modrém koberci. Posouzení na stole proběhlo velmi klidně. Protože se posudky psaly na psacím stole, paní rozhodčí nařídila nás stavět na zem, abychom se stroje nebáli. Byl jsem od rána trošku jako živý drátek, ale zvládli jsme to.

Od paní rozhodčí jsem dostal V1, CAC v mezitřídě. To pro mě znamenalo, že ještě půjdu o CACIB. Petra si tajně přála aspoň jeden den urvat CACIB nebo r CACIB. Moc by se nám hodil na Klubového šampiona. Do Klubu KCHN chceme vstoupit v r. 2016.

Caterham "Kameron" Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádová - mezitřída V1, CAC

2015---v1-cac.jpg

CACIB ani r. CACIB jsem nezískal, ale to nevadí.Dopoledne na výstavišti jsme si užili. Uragán "Brick" Kalis z Třeště se poprvé předvedl v hale. Na to kolik tam bylo vzruchů moc pěkně.

Odpoledne jsem s Petrou už odpočívali doma sbírali síly na neděli. Hala I. PVA Letňany mě čekala ještě jednou. To už ale v kruhu č. 3 a s jinou rozhodčí.

BEST of Breed získala Melayora Molosos Gratzi, maj. Ornella Catulová, handler Martin Bastl.

K Afghánům jsme se vůbec nedostali. To kvůli rozpisu posuzování, protože na webu výstavy bylo napsáno, že časový harmonogram je  pouze orientační a nedalo se odhadnout, jak rychlá nebo pomalá paní Dolejšová bude a nebylo možné, aby na mě čekali, až se mi vrátí handler. Petra navíc nechtěla riskovat, že bych zase něco chytil, tak se ode mne, pokud nemusela, raději ani nevzdalovala.

Caterham Shahrastani, handling Eliška Havránková (CHS Ammon Antai)

2015---handli-s-eliskou.jpg

Ještě bych měl zmínit, že jserm si vyzkoušel, jaké je to, když mi handling dělá někdo jiný. V sobotu se ho ujala moje dvorní kadeřnice Eliška. Byl jsem šikovný, ale pořád jsem se díval, kde mám paničku. Jsem totiž strašný závislák. Panička říkala, že mě bude muset odzávislit a sem tam mě vrazit i někomu jinému.

Sobotní výsledky najdete na www.vystavapsu.cz

 

Mezinárodní výstava psů Double CACIB Praha 2015_neděla

International Dog Show Double CACIB Praha 2015

 

  • datum konání: 1.11.2015
  • místo konání: Výstaviště Letňany, Praha 
  • hala/kruh /3
  • rozhodčí: Zuzana Brotánková, Mgr. (CZ)

 

Sobotní výstavu jsme měl za sebou. Nedělní mě čekala. Ráno se odehrálo úplně stejně i se stejným doprovodem Alenky Čermákové a Bricka. Jsem za to moc rád, Brick je super kamarád.

Náš kruh č. 3 byl umístěný uprostřed haly. Což se Petře moc nelíbilo, protože se jí nedařilo pořádně fotit. Petra říkala, že měla očko z kašparovy kravičky a fotky nestojí za nic.

V mezitřídě jsem se potkal se svým konkurentem Beanie Baby Boyem Freuhartang. Od rána jsem byl takový free a Petra si řekla, že to dneska pojmeme velmi odpočinkově, prostě na pohodu. Měl jsem domluvenou zkoušku handlingu, která se nakonec změnila v ostrý start v kruhu. Beanie byl šikovný, ostřílený mazák a zaslouženě si vyběhal se svou handlerkou Eliškou Kubínovou V1, CAC a pak i r. CACIB. 

Caterham "Kameron" Shahrastani, maj. Petra a Martin Pšádovi, handling Pája Horká

2015---double-nedele.jpg

Poprvé jsem šel do kruhu s někým jiným než s Petrou. Handlerkou mi byla Pája Horká. Šel jsme moc pěkně, jen jsem se pořád otáčel za paničkou. Pája se mnou měla pořád spoustu práce. I tak jsem dostal V2, r. CAC. Petra nás moc chválila, jak nám to dobře šlo a byla na nás moc hrdá.

Po posouzení všech jsme s Petrou proběhly stánky, doslova a do písmene. Byl jsem už docela unavený. Domů jsme dojeli úplně urvaní jako borůvky. Moc jserm toho nenapsal, protože jsem stále hlídal, kam se to Petra přesouvá. Věděl jsem, že si to vynahradím v pondělí, kdy budu doma s chůvičkou.

Uvidíme, co bude v roce 2016, to nikdo netuší. Buď budu ještě ve třídě otevřené nebo možná už v šampionech, nebo budu mít už možná prázdniny.

Tímto víkendem jsem zakončil svou výstavní sezónu 2015. Byla hodně náročná a s mnoha překážkama. Jsem zvědavý, co na mě panička uchystala na rok 2016.

Povídání zapsal Caterham Shahrastani

 

Náhledy fotografií ze složky DOUBLE CACIB Praha 2015