Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajská výstava Rybníky 2014

Krajská výstava Rybníky 2014 na Džbáně

Regional Dog Show Rybníky 2014

 

  • datum konání: 6.9.2014
  • místo konání: Praha 6, Koupaliště Džbán
  • kruh: 5
  • rozhodčí: Antonín Mudra (CZ)

 Co předcházelo výstavě: Že s Caterhamem pojedeme společně na Krajskou výstavu Rybníky na Džbáně bylo rozhodnuto dlouho dopředu. Přihlášku jsme posílala víceméně na poslední chvíli. Ještě pár dní před výstavou vstupák nikde a já už začala být docela nervózní.

V pátek před výstavou jsme měla odpolední směnu, kdy jsem se domů vracela až ve 22 hodin. Protože pár dní předtím jsme se pořádně nevyspala, bála jsem, že na výstavě asi usnu. Koupání Caterhama proběhlo docela dobře. Caterham byl velmi spolupracující jednotka. Šikulka nad šikulky. Nejkouzelnější doba je doba mezi koupáním a fénováním, kdy se Martinovi nebo mě chová na klíně jako miminko zachumlané v osušce. Ovšem na stole s ním pak šijí všichni čerti. Stejně jako s Bonninkou. Spát jsem šla nakonec ve dvanáct hodin, ale že bych se vyspala, to se říct nedá. Caterham sem tam ještě v noci petrachtoval okolí a místo štěkání mručel, že ho hluk zvenku ruší.

Moje dojmy: V sobotu jsme vstávali až v půl šesté, rychlé vyvenčení, dobalení všeho potřebného a hurá směr Džbán. Pro nás s Kameronkem to znamenalo cestu autobusem na Kobylisy, metrem na Dejvickou a tramvají na Džbán (přesně zastávku ke Koospolu). U Koospolu jsme vystupovala od roku 1999 až do roku 2004 pravidelně každý den, dokud jsme se z budovy Koospolu nepřestěhovali. Musím říci, že mi v prvních měsích ten výhed na Džbán chyběl. Od té doby jsem tam nebyla. Zastávky i trasa tramvaje se změnila, kolem vyrostly administrativní budovy.

Caterhamem jsme prošli v pohodě, po stínu. Počasí avizovali pěkné, ale že bude takové vedro, to asi nikdo nečekal. Pravda je, že jsme se modlila, aby nepršelo, protože jsme si neuměla představit, kde nás a  jak budu  schovávast, abychom do posouzení v kruhun zůstali aspoň trošku suchý.

Naštěstí to nebylo potřeba. Venku krásně. Ubytovala jsme nás s Caterhamem hned vedle stanu Jitky Batl Hořákové a Martina Bastla. Martin ten den vystavoval nahatou fenečku Melayoru Molosos Gratzi v majetku Ornelly Catullové. Na výstavě jsme se potkala se spoustou přátel. Děkuji vám všem za milou společnost.

Zjistila jsem, že musím Caterhama před posouzením v kruhu nechat se spřátelit s co nejvíce pejsky, aby byl v kruhu aspoň trošku v pohodě, protože on je velmi kamarádský a zajímají ho pejskové nejen v kruhu, ale i mimo něj.

V naší třídě dorostu se Caterham potkal se staršími pejsky a to s Cameronem Clary - Aldrigen, maj. Lenka Buttová Lopourová a s Corleyem Toutou Velu, maj. Petra Koblihová. Caterham při posouzení v pohybu už tak nehopsal jako v Mladé Boleslavi, ale přeci jen byl mnohem rozvernější než se hodilo. Jeho velmi veselá povaha neunikla ani panu rozhodčímu Antonínovi Mudrovi. Posudek dostal Caterham opravdu krásný, ale přeci jen toho máme k učením mnoho před sebou. A nutno dodat, trošku i lajdáme bo výstavy se zatím neberou až tak vážně.....Ale ono nám to začne. Hlavně aby to bavilo Caterhama, to je to hlavní. Mě výstavy  mohou bavit sebevíc, ale když uvidím, že on je z nich otrávený, tak ho do nich rozhodně nutit nebudu.

V pořadí jsme skončili přesně podle katalogových čísel. Cameron Clary Aldrigen - VN1, Caterham Shahrastani VN2, Corley Toutou Velu VN3. Všichni tři byli velmi šikovní, jako tři mušketýři, chyběl jim jen ten čtvrý do party.

"Marlenka" Melayora Molosos Gratzi získala VN2, naše setřiška Capri Shahrastani Bílá Sheilla získala VN1

 Výsledky ČCHP

ČCHP - haireles (bez srsti)
Třída Pes/fena Majitel Hodnocení
psi - tř. dorostu Jeffree Star Luksorius Koldová Bohumila VN1
psi - mezitřída Mango Landkris Procházková Kateřina V1, VT
psi - otevřená Emir z Půlnočníno dvora Buttová Lopourová Lenka V1, VT
psi - otevřená Flipper True Lasky Dar Hladíková Věra absence
psi - otevřená Quanto Cool Lady Mošťková Hana VD2
feny -tř. štěňat Diky Malý Tom Ruschilová Pavlína VN1
feny - tř. dorostu Capri Shahrastani Bílí Sheilla Lonková Martina VN1
feny - tř. dorostu Melayora Molosos Gratzi Catullová Ornella VN2
feny - tř. mladých Elis z Jasné Hvězdy Buttová Lopourová Lenka VT, VTM
feny - tř mladých Unity Family Song´s Hladíková Miluše  V2
feny - mezitřída A´La Chivee Pretty Sweet Felkrová Leona V1, VT
feny - tř. otevřená Holly Bos Bohemia Koldová Bohumila V1, VT
feny -tř. vítězů Faith Little Sweetie Marcelová Pavla V1, VT
    ČCHP powder puff (osrstěný)
 psi - tř. dorostu  Cameron Clary Aldrigen  Buttová Lopourová Lenka  VN1
 psi - tř. dorostu  Caterham Shahrastani  Pšádovi Petra a Martin  VN2
 psi - tř. dorostu  Corley Toutou Velu  Koblihová Petra   VN3
 psi - mezitřída  Bellagio Clary Aldrigen  BUttová Lopourová Lenka  V1, VT
 psi -mezitřída  Falco z Půlnočního dvora  Valtarová Barbora + Ficková Eva  V2
 psi - tř. otevřená  Elie Josh Plyšový přítel  Vokoun Milan  V1, VT
 psi - tř. vítězů  Casino Nazarad  Koblihová Petra  V1, VT, Krajský vítěz, BOG 3
 feny - tř. štěňat  Ice Lolly Bos Bohemia  Trantová Veronika  VN1
 feny - mezitřída  Aileen Čínské štěstí  Vokoun Milan  V1, VT
 feny - tř. otevřená  Creola Rosett Forseti´s  Adámková Lenka  V3
 feny - tř. otevřená  Hanny Cool Lady  Buttová Lopourová Lenka  V1, VT, Krajský vítěz
 feny - tř. otevřená  Queena Powder Ankadi  Bucharová Ivana  V2

 Caterham byl v kruhu nejmladší. Cameron Clary Aldrigen i Corley Toutou Velu jsou oba o měsíc a půl starší, takže VN2 bylo krásné umístnění a já měla radost, že z toho všeho dění okolo má Caterham jednu velkou legraci. Chodil s ocáskem nahoru a byl opravdu velmi veselý. Nejspokojenější je se mnou na vodítku nebo u mě na v náruči.

 Den nám krásné utíkal, ale to největší překvapení nás s Caterhamem teprve čekalo. Na výstavu se přišla podívat chovatelka Caterhamova Midnight Kisse z Haliparku a majitelka Caterhamových prarodičů Ich. Multi Ch. Gessi a Olivera Modrý Květ Libuška Brychtová.

Caterham se hodně potatil a hlavičku bude mít  po něm. Teď  ještě nezkazit povahu a napěstovat kožíšek. Já doufám, že našim psím rodičům a prarodičům nebudem s Caterhamem dělat ostudu nejen v běžném životě, ale i v životě výstavním a třeba i sportovním. 

S Caterhamem jsme odjeli před závěrečnými soutěžemi. Oba jsme toho měli za ten den docela dost a doma nás čekala Bonninka a Martin. Bonninku bylo nutné ještě zkulturnit a trochu počesat kožíšek. Naštěstí šlo česání dobře. Večer jsme všichni odpadli do pelíšků.

Ráda bych se KV Rybníky zúčastnila i za rok, Caterham už bude v mezitřídě. Jenže rok je z jedné strany dlouhá doba, ze strany druhé ani se nenadějeme a výstava bude tu.

Necháme se tedy překvapit. 

 

Náhledy fotografií ze složky Krajská výstava Rybníky 2014