Jdi na obsah Jdi na menu
 


DUOCACIB Brno 2013_NE

International Dog Show DUOCACIB Brno 2013_NE

  • datum konání: 3.2.2013
  • místo konání: BVV, Brno
  • hala/kruh: P5
  • rozhodčí Miroslav Guniš (SK)
  • web: www.duocacib.cz

 

Nedělní vstávání byla naprostá pohoda. Noc jsem prospala jako miminko. Ač je Penzion Dvořákova situovaný kousek od Náměstí Svobody, noc byla celkem klidná, tichá. Sousedy bylo trošku slyšet, jak klapou o dlážděnou podlahu na patře a venku občas někdo zahalekal. Oproti referencím jsme asi měli štěstí.

Přesto mám k Penzionu Dvořákova trošku výhrady. Dlouho trvá než se pokoj aspoň trošku vytopí a chtělo by to vzhledem k tomu, kde je Penzion umístěn, více těsnící okna.

Pokoje jsou čisté, upravené. Malá kuchyňka s mikrovlnkou, dvouvařičová plotýnka a rychlovarná konev. Snídani máte připravenu na pokoji v lednici a čestvé pečivo vám zavěsí na kliku. Pokud jste ubytováni déle než jeden den, snídani vám přinesou.

Co se jídla týče, tak je třeba si najít nějakou příjemnou restauraci. V sobotu jsem byla tak mrtvá, že jsem si na KFC abnormálně pochutnala.

Celkově Penzion Dvořákova hodnotím kladně. 

 

Moje dojmy: Z náměstí Svobody jsem odjížděla tramvají č. 4 směr zastávka Hlavní nádraží, kde jsem přesedla na tram. č. 1 směr Výstaviště - hl. vstup. Afgháni byli tentokrát posuzování v kruhu č. 5, hala "P".  Jak hala "F" tak hala "P" jsou vzdáleny od tramvajové zastávky "Výstaviště - hl. vstup" cca do 10 minut. Obě haly jsou dost veliké a DUOCACIB se vždy koná právě v nich. 

Než jsem došla ke kruhu č. 5, potkala jsem paní Ludimilu Křížovou. Paní majitelku úžasného pejska Ectheliona Louisleuria plemene Čínský chocholatý pes. Lionek, jak mu doma říkaji, mi malinko zamotal život, nejen, že mě mnohem více připoutal k tomuto plemeni, ale ještě mi s sebou do mého života přivedl dva úžasné lidičky. Jeho chovatelku a majitelku Ludmilu Křížovou a paní Jarmilu Jůrovou. O Lionkovi ode mne ještě uslyšíte, až začne se svou majitelkou jezdit na výstavy. Lionku děkuji za to, že jsi. Stránky chovatelské stanice Louisleuria najdete ZDE.

Nedělní posuzování měl na starosti rozhodčí pan Miroslav Guniš. Rozhodčí na kterého se názory značně různí. Mám s ním jednu osobní zkušenost a to, když jsem s Bonnie jeli na svou první výstavu, více ZDE. Co se týče zkušeností ostatních vystavovatelů, na reference je dobré zeptat se jich.

Pan rozhodčí začal posuzovat oproti plánu asi o 15 minut později, ač většina z nás shledala, že  k tomu není důvod...........No budiš. To ještě nikdo z nás netušil jaké drama se v kruhu odehraje.

Ono o vlastně začalo už před vstupem do kruhu, kdy si někteří vystavovatelé všimli, že ruský pes ve třídě mladých by neměl splňovat podmínky zařazení ve třídě.(v den výstavy mu bylo přesně 18 měsíců), Vznikla z toho dost nepěkná dohadovaná, až ve třídě mladých zůstali jen čeští zástupci. Ruský pes byl pak rozhodčím přeřazen do mezitřídy, kde byl následně posouzen. Více se k tomu nechci vyjadřovat, neboť jsem nebyla přítomna toho, jak celý spor vznikl, kdo jej inicioval. I tak to bylo dost nepříjemné. Něčeho takového jsem byla svědkem poprvé v životě a já doufám, že naposled. 

Aby bylo učiněno spravedlnosti za dost, zjistila jsem pro vás dne 05.02.2013 informace, jak to s tím zařezení do tříd opravdu je, včetně příkladu, info najdete ZDE

Fan - Fell Walk On The Moon, maj. Lenka Poláková

 verdi_fan-fell-walk-on-the-moon.jpg

 Protože už byli psi - tř. mladých nastoupena, na některých to zanechalo nepříjmené následky v to, že je vystavování nebavilo, dělali hlouposti a snížila se možnost získat dobré umístění. I psi vnímají to, v jakém jsme my lidé (vystavovatelé) rozpoložení - zda jsme v klidu a pohodě, zda nás to baví, či jsem nervózní a máme strach. V1, CAJC na své první výstavě získal Aslan z Benova Dvora, handler Romana Hřebejková, majitel Helešicová Silvie.

Posuzování ve všech třídách bylo velmi rychlé, pan Guniš si psi nechal nastoupit, jen tak letem světem je prohlédl, poslal  do pohybu a pak si je jednotlivě stavěl a psal posudky, Následně opět kolečko a určení pořadí. Žádná čísla nic. Člověk musel dávat hodně dobrý pozor, což se s fotoaparátem v ruce a skrz hledáček nebo display dělá dost špatně.

Mezitřída psů nám nabídla posouzení Hudsona z CHS z Netluckých pastvin. . K nim pak přibyli dva zástupci z Ruska. V1, CAC a r. CACIB získal, pokud mohu věřit výsledkům Amal Salang Champions League.

Třída otevřená byl souboj odchovů CHS z Netluckých pastvin Esprita a Garcii. V1, CAC získal Garcia.

Ve třídě šampiónů byl Ozzy Osbourne Gandmak Slovakia sám. To nemohlo dopadnout jinak než V1, CAC, CACIB a BOB.

Charisma Show Art Deco, maj. Turutanova E. (RU), foto slouží jako vstup do fotogalerie

charismashow-art-deco.jpg

 Jak jsem si ještě před začátkem posuzování myslela, že nestihneme s Martinem vlak v 11,39, tak to posuzování šlo panu Gunišovi pěkně od ruky. Skoro bych řekla, že to na můj vkus trochu flákal.

Nejpočetnější třídou na DUOCACIB byla třída mladých fen. Čtyři odchovy z České republiky - CHS Sarah Fareh a CHS z Benova Dvora, kdy jim sekundovala nejstraší fena z ruské chovatelské stanice.........V1, CAJC pro ruskou fenu. 

Třída otevřená pak proti sobě postavila dvě feny, Tiffany Dupont Gandamak Slovakia paní Mačíové a Zaritu z Allahovy země. V1, CAC a pak i CACIB získala Tiffany

Ve třídě šampiónů - feny, byla jen jedna a to Nathaly Wood Gandamak Slovakia, dcera krásné psa Ich. Multi Ch. Franca Nera Gandamak Slovakia, V1, CAC

Nathaly Wood Gandamak Slovakia, maj. Zuzana Kavalová

nathaly-wood-gandamak.jpg

BOBa opět získal Ozzy Osbourne Gandamak Slovakia, kterého si vyběhali společně se svým majitelem Michalem Klusoněm.

Výsledky najdete na www.duocacib. cz.

Vzala jsem to letem světem, ani se nechci rozepisovat a pouštět se spekulací, co by kdyby. Pro mě to bylo divné dopoledne. Cestou na Výstaviště se mi rozbil zip u bundy, posuzování začalo pozdě, incident se správným zařazením do tříd..........všechno se to nějak spiklo proti.

DUOCACIB za námi.........Uvidíme v jaké sestavě a s kým se sejdeme v příštím roce. Asi si budeme muset zvyknout, že na tuto dvoudenní výstavu příjíždí i zástupci vystavovatelů z východních zemí, cože se možná někomu líbit nemusí. Co jsem tak odkoukala, i v loni a před loni proti zástupcům ruských odchovů stály odchovy naše. 

Fotky se mi z neděle vůbec nepovedly, ruce byly ještě olšovější než v sobotu a možná jsem měla i oko z kašparovy krávy........já nevím, co jsem tam vyváděla. 

Co je však třeba říci, je poděkování mému manželovi, že byl ochoten mě do Brna doprovodit, ač se mnou ani jeden den nešel na výstavu. Mám úžasného chlapa. Martine děkuji.