Jdi na obsah Jdi na menu
 


DOUBLE CACIB PRAHA 2013 - NE

3. 11. 2013

DOUBLE CACIB PRAHA 2013 - NE

Mezinárodní výstava Praha 2013 (International Dog Show Prague 2013) - NE

  • datum konání: 3.11.2013
  • místo konání: Praha, Výstaviště Letňany
  • hala/kruh: V/34
  • rozhodčí: Soltesz Edith (A)

Nedělní ranní vstávání bylo stejně protivné jako to sobotní. Počasí bylo opětovně příšerné. Víte co se říká: "Do takového počasí by ani psa nevyhnal". Ráno před výstavou jsem si musela ještě něco vyřídi, takže jsem na Výstavišti byla cca za 3 minuty devět hodin. V devět hodin se mělo začít posuzovat, tedy aspoň takový byl plán.

Jenže jak se říká: "Člověk míní, život mění" no a nám u kruhu Afghánů se počátek posuzování posunul skoro o hodinu a půl. Paní rozhodčí Edith Soltesz měla autonehodu. Naštěstí se jí nic nestalo, ale než se vyřidilo řízení s policíí, uběhl nám čas.

Tím pádem jsem nemohla splnit svůj slib a vyfotit opětovně Wiki Modrý květ v kruhu, byť jsem na druhou stranu haly viděla, stejně jako od Čínských chocholatých jistě viděli k nám. Mrzí mě to dvojnásobně, protože se zároveň vystavoval psík, moje srdečně záležitost, Midnight Kiss z Haliparku v majetku Jitky Hořákové, handler Martin Bastl a chovatelkou není nikdo jiný než ing. Libuška Brychtová.

Jakmile se paní rozhodčí Edith Soltezs dostavila ke kruhu, posuzování se rozjelo jako po drátku. Ocípalo jí to pěkně od ruky. Pravda je, že po posouzení jsem sem tam zaslechla, že měla paní rozhodčí na spoustu věcí během posuzováí odlišný názor než bývá a jsem tu zvyklý.

Já tomu pranic nerozumím, protože německy neumím a byla jsem i tak daleko od psů, protože si je paní rozhodčí stavěla hodně ke stolu, takže mnohdy záběry ani nebyly možné. Fotky jsou z neděle o poznání tmavší. Je to jak barvou koberce, tak i tím, že nesvítila všechna světla. Asi by bylo potřeba pořadatelům navrhnout, aby přestali požívat tu tmavě modrou, i když chápu, že na vyčistění je to mohem praktičtější, a do těchto tmavých hal by se hodily spíše světlé barvy jako zelená, bordová a šedá, sice by splívala s podlahou, ale na druhou starnu byl byla asi lepší.......nebo pořádně rozvítit. Pokud nemáte dobrý fotoaparát nebo světelnější objektiv (ty jsou velmi finančně nákladné), fotky nemusí dopadnou úplně jak si přejete. Musím řici, že jsem byla velmi mile překvapená v sobotu, o poznání malinko naštvaná v neděli, ale............co jsem do teď pořizovala za fotky, i tak spokojená.

Třída dorostu a mladých stejně jako v sobotu..................tř. dorostu Benjamin Diamond Sarah Fareh VN1, Jour and Night ze Zličínských luk V1, CAJC, BOJ (Best of Juniors)

Jour and Night ze Zličínských luk, majitel Ivana Pavlovská

2013_double-cacib-praha_ne_jour-and-night-ze-zlicinskych-luk.jpg

 Ve mezitřídě se sešly Amadeus King Sarah Fareh Lídy Pavlíkové, V2 r. CAC, Buhaysah Juwel von Perisen Ivany Kupčíkové V3 a Chris ze Netluckých pastvin Jany Hasilové V1, CAC a nakonec CACIB,ale na toho jsem si museli ještě chvíli počkat.

 U psů třída otevřená úplně chyběla a tak jsme plynule přešly ke třídě šampiónů. V ní se sešli tito zástupci Blue Briliant Kaskarak Shahra, syn Ich. Multi Ch. Ozzy Osbourne Gandamak, maj. Palárcová Alena, hodnocen V3, Ich. Multi Ch. Tiger Woods Gandamak Slovakia manželů Kyselových, V2 r. CAC, Korbo Lorbo Jeetbo Re Varisu Avis FCI maj. Krych Katarzyna, V4, Ich. Multi Ch. Yasani Iram z Allahovy země Lídy Fakterové v handlingu Terezky Šubertové získal V1,CAC. Ve třídě šampiónů jsme postrádali Hassan du Jegdalek Ivy Toulové. V loni Hassanovi překazil vstup do kruhu na listopadové Praze špatně organizované parkování a příjezd na Výstaviště, tentokrát jistě nepředložené události, jinak by  Iva a Jan Toulovi u kruhu nechyběli.

Ve třídě veteránů stejně jako v sobotu V1 získal Drahokam ze svou chovatelkou Alicí Boučkovou. Acley z Krajiny Slezske, maj. Vocaskova Monika, získal V2 

Třída veteránů:

Drahokam ze Zličínských luk, maj. Ivana Pavlovská, handler a chovatel Alice Boučková, Acley z Krajiny Slezske, maj. Monika Vocaskova (vstup do fotgalerie)

2013_double-cacib-praha_ne_trida-veternanu.jpg

Výsledky DOUBLE CACIB Praha_NE

Třída Jméno psa/feny Hodnocení Majitel
psi - tř. dorostu Benjamin Diamond Sarah Fareh VN1 Lída Pavlíková
psi - tř. dorostu Francois le Beau de Keramat absence Maass Sabine
psi - tř. mladých Jour and Night ze Zličínských luk V1, CAJC, Best of Juniors Ivana Pavlovská
psi - mezitřída Amadeus King Sarah Fareh V2, r. CAC Lída Pavlíková
psi - mezitřída Buhaysah Juwel von Persien V3 Ivana Kupíčková
psi - mezitřída Chris z Netluckých pastvin V1, CAC, CACIB Jana Hasilová
psi - tř. šampiónů Blue Briliant Kaskarak Shahra V3 Alena Palárcová
psi - tř. šampiónů Hassan du Jegdalek absence Iva Toulová
psi - tř. šampiónů Ich. Multi. Ch. Tiger Wood Gandamak Slovakia V2, r. CAC Jiří a Michaela Kyselovi
psi - tř. šampiónů Korbo Lorbo Jeetbo Re Varias Avis FCI V4 Krych Katarzyna
psi - tř. šampiónů Ich. Multi Ch. Yasani Iram z Allahovy země V1, CAC Lída Faktorová
psi - tř. šampiónů Agha Djari´s Asphatt Jungle absence Mass Sabine
psi - tř. veteránů Acley z Krajiny Slezke V2 Monika Vocásková
psi - tř. veteránů Drahokam ze Zličínských luk V1, Best of Veteran Ivana Pavlovská
psi - tř.  veteránů Ich. Bubu ze Zličínských luk absence Alena Poulová
feny -tř. mladých Karakush Water into Wine V3 Lída Faktorová
feny -tř. mladých Damira Sadha Al-Fayed VD4 Sojková Eva
feny -tř. mladých Jenatte ze Zličínských luk V2
Alice Boučková ml.
feny -tř. mladých White Infinity´sEthernity V1, CAJC Markéta Hartmanová
feny - mezitřída Multi Ch. Shou Great Yahoo.Com V1, CAC, r. CACIB Jiří a Michaela Kyselovi
feny - tř. otevřená Benetta Loving Gaze absence Pavla Poláková
feny - tř. otevřená Berushka Primavera Bohemia V1, CAC Benešová Irena
feny - tř. otevřená Interesse ze Zličínských luk V2, r. CAC Markétra Karbanová
feny - tř. otevřená To Lejla V4 Eva Rambousková
feny - tř. otevřená Zarita z Allahovy země V3 Kateřina Gabrielová
feny -tř. šampiónů Tiffany Dupont Gandamak Slovakia V1, CAC, CACIB, BOB, BIG 5 ing. Alena Mačíová
feny -tř. šampiónů Tina Turner Gandamak Slovakia absence Iva Toulová
feny -tř. šampiónů Zafira z Allahovy země V2, r, CAC Lída Faktorová

zdroj: www.vystavapsu.cz, ZDE

 Psi posouzeni, zadáni CACIB, r. CACIB a vybraný nejlepší veterán mezi psi. Nyní na řadu přichází feny.

V neděli jsme rovnou skočili do třídy mladých fen. V ní se nám opětovně představily Karakush Water into Wine Lídy Faktorové. Karakush Water into Wine, doma oslovovaná Chablis, je úžasná mladá fenečka a afgán v tom nejpravdivějším slova smylu, co se povahy týče. Myslím,že si ještě chvilku počkáme než bude v kruhu stát jako socha a do té doby ji budeme sledovat růst a zrát jako to pověstné víno. Chablis získal hodnocení V3-

Druhou fenečkou ve třídě byla Damira Sadha Al-Fayed, jejími rodiči jsou maminka Cedilha Comopolitan a Cedilha Hades. Damirka je celá její maminka Cedilha Cosmpolitan, na této výstavě byla hodnocena známkou VD4.

Třetí zástupkyní třídy mladých fen byla Jenatte ze Zličínských luk v majetku CHS ze Zličínských luk a v handligu mladé slečny Alice Boučkové, dnes z toho byla známka V2.

Teď mi tak došlo. Vrh "J" ze Zličínských luk ve třídě mladých po oba dva dny získal Best of Juniors. V sobotu slečna Alice Boučková s Jenatte a v neděli paní Pavlovská s Jour and Nightem.

Poslední fenečkou ve třídě, která se nám představila byla White Infinity´s Ethernity, dcera krásné Oudry Gandamak Slovakia, hodnocení V1, CAJC.

V mezitřídě byla osamocena Shou Great Yahoo.Com, fenečka v majetku Jiřího a Michaely Kyselových, partačka Ich. Multi Ch. Tigera Woodse, který se nám také na obou výstavách představil. Shou Great Yahoo.com získala V1, CAC,  a později i r. CACIB.

Třída otevřená stejně jako v sobotu hojně zastoupena. Vezměme to tedy popořádku.

Třída otevřená se musela v neděli obejít bez Benetty Loving Gaze v majetku Pavly Polákové a tak jsme mohli vidět mezi sebou soutěžit  Berushku Primavera Bohemia paní Ireny Benešové po velmi dlouhé době, hodnocena V1, CAC. S hodnocením V2, r. CAC odešla z kruhu Interesse ze Zličínských luk, tentokrát byl jejím handlerem pan František Bouček, tedy její chovatel.

Což mě přivádí k následujícímu poznatku a musím říci, že si tak úplně nepamatuji, že by se mi toto poštěstilo. V neděli v kruhu běhala se svými odchovy celá rodina Boučkova. Paní Alice vedla Drahokama a získal s ním stejně jako v sobotu BEST Veterána, pan Bouček vedl Interesse, kterou v kruhu pravidelně vídáme s její majitelkou Markétou Karbanovou a malou Jenatte vedla v kruhu mladá slečna Alice se kterou získala v sobotu V1, CACJ, Best of Juniors a v neděli pak V2.

Manželé Boučkovi chovají Afghánské chrty, co já jsem na světě i manželova rodina měla tu čest odchovat dvě fenečky z jejich chovatelské stanice ze Zličínských luk Lady ze Zličínských luk (1983-1995) a Eleganci ze Zličínských luk (1995-2006). Elegance byla sestrou Excelenty, dcerou krásného psa Olimpica ze Zličínských luk. Byla mým prvním psem a Afghánem v životě. Vše, co jsem před příchodem o Afghánech věděla, mě naučila Elinka. Naše propojení Olimpicem po odchodu Elinky do psího nebe zůstalo, neboť je prapradědečkem naší Bonnie. 

Dalšími fenečkami ve třídě otevřené byly To Lejla, dcera krásného a nezapomenutelného psa Franca Nera Gandamak Slovakia. Kdo měl možnost Franěčka poznat v kruhu, jistě nezapomene na jeho krásný a elegantní pohyb. Musím říci, že neznám mnoho Afghánů, kdo by při běhu působil dojmem, že s nad zemí tak vznáší jako Franěček. To Lejla si vyběhala V4

Poslední fenečka stejně jako v sobotu byla Zarita z Allahovy země, handling opět obstarala Petra Pudová. Zaritka se prý podobá své mamince Xylle Tanga z Allahovy země. Jejím tatínkem, stejně jako Zafirky a Yasani Irama (oba CHS Allahova země) není nikdo jiný než Ich. Multi Ch. Justin T. Gandamak, bratr krásných feneček, Ich. Multi Ch. Jennies Joplin a Ich. Mulit Ch.Jacqueline Kennedy (obě CHS Gandamak). Zaritka si s Petrou Pudovou vyběhala tentokrát V3.

Nyní už nám zbývala jen třída šampiónek. Jako v sobotu to byl souboj mezi Tifanny Dupont Gandamak a Zafirou z Allahovy země. Holky měla doplnit ještě Tina Turner Gandamak Ivy Toulové, ale jak už bylo zmíněno, na výstavu nepřijeli. Tina by byla jistě ozdobou výstavního kruhu, ať už by výsledek byl jakýkoliv.

Tiffany Dupont Gandamak Slovakia vedená svou majitelkou Alenou Mačíovou, stejně jako v sobotu V1, CAC, CACIB, BOB a v neděli k tomu ještě přidaly BIG 5. Tiffany Dupont Gandamak je dcerou Světové vítězky 2006 a Evropské vítězky 2004 a 2005 Ich. Multi Ch. Jennies Joplin Gandamak, jejím otcem je dvojnásobný Světový vítěz 2009 a 2011 Star T´Cutting Trax of Jhanzi "Kid Sox".

Zafira z Allahovy země se svou majitelkou Lídou Faktorovou si vyběhala V2, r. CAC. O Zafirce jsem se už zmínila v souvislosti s její sestrou Zaritou z Allahovy země. Zafira od malého pytlíku blech, který v kruhu nepostál,  ušla dlouhou cestu ke krásné fenečce jak ji známe dnes.

 BEST OF BREED (Nejlepší v plemeni)

CACIB pes Chris z Netluckých pastvin, majitel Hasilová Jana, CACIB fena  a BOB Ich. Multi Ch. Tiffany Dupont Gandamak Slovakia, maj. ing. Alena Mačíová

2013_double-cacib-praha_ne_chris-z-netluckych-pastvin_tiffany-dupont-gandamak.jpg

Všichni posouzeni, výstavní víkend pro mě skončil. Na držilete titulu BOB ještě čekali závěrečné soutěže. V 90% na závěrečné soutěže nečekám a musím říci, že jsem toho měla za tento víkend opravdu dost. Prošla jsem se ještě kolem kruhů, viděla něco málo posuzování ostatních plemen. Zastavila se na trdelník a vyrazila k domovu.

Uvidíme, co přinese na DOUBLE CACIB PRAHA přinese rok 2014 a zda se zase všichni u kruhu sejdeme. Vy se svými výstaváčky v kruhu a já s fotoaparátem na krku. Než se budu moci zařadit mezi vás vystavovatele, to si ještě nějakou dobu počkám. Nejdříve my musí dorůst maminka mého budoucího štěňátka do správného roku.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Výstavní rok 2013 skončil. Na nějaké bilancování co mi dal, nebo naopak vzal moc nejsem a přesto tentokrát udělám vyjimku.

  • prošla jsem opět s fotoaparátem Šampióna Šampiónů ČR v TOP HOTELu
  • děkuji Lídě Faktorové, že jsem s ní mohla prožít úžasný úspěch Ich. Multi Ch. Yasani Irama z Allahovy země, který na své druhé Světové výstavě dokázal vyhrát třídu pracovní a opětovně jsem viděla v kruhu Martiala Robina. Tady v Čechách ho stěží uvidíte a jestli přijede na Evropskou výstavu 2014 to se mohu jen dohadovat.
  • Prosadila jsem si i přes dobu mé dovolené Středoevroskou výstavu chrtů a Klubovou výstavu chrtů na Konopišti (poslední červencový víkend)
  • Poštěstilo se mi vidět naposledy v kruhu Nejúspěšnější nahatou fenečku na světě, plemene Čínský chocholatý pes, Ich. Multi Ch. Gessi Modrý květ, v majetku ing. Libuše Brychtové, chovatel Jiří Popíšil
  • stala jsem se kmotřičkou dvou krásný mladých feneček, jejichž výstavy a budoucí úspěchy nás teprve čekají - Jezabelly ze Zličínských luk a Karakush Water into Wine.

Co mi výstavy vzaly? Asi jen trochu klidu a porozumění s mou rodinou, protože se mě pořád ptají, co mi to vlastně dává, když vím jaké výstavy jsou a zda to vůbec má všechno, co dělám, smysl.

Což mě přivádí ke kvízové otázce: "Má nebo nemá smysl to co dělám", kdo chcete napište mi svůj názor na petra.psad@seznam.cz. Budu ráda i za každou odpověď. Já si mohu myslet, že to smysl má, ale jak se říká: "Co člověk to názor".

Někdo celý rok sbírá úspěchy na výstavách, moje maličkost na nich zaznamenává historii. Čas, který je nám s našimi psi dán, je velmi krátký a omezený. Vše,co s nimi prožíváme, děláme, stejně tak oni s námi, nám jednou zůstane jako vzpomínka. Život našich psů se neodehrává na výstavách, odehrává se za branami Výstavišť a výstavních kruhů, tam je ten jejich skutečný život. Výstavy jsou něco navíc, co oni dávájí nám,  čas, který společně trávíme. Každý den s nimi je dar, proto s našimi milovanými psi žijme naplno.