Jdi na obsah Jdi na menu
 


DUO CACIB Brno 2012_ne

DUO CACIB Brno 2012_ne

  • datum: 5.2.2012
  • místo konání: Brno, BVV
  • hala/kruh: F43 (Afghánský chrt)
  • rozhodčí: František Bouček (CZ)

Ještě v sobotu v pozdním odpoledni jsem přemýšlela, že v neděli na Výstaviště už nepojedu a že druhý výstavní den oželím. Ze soboty jsem byla vymrzlá "jak preclík", cítila jsem, že se o mě pokouší jakési nachlazení. K večeři mě zachránil velký čaj s citrónem.

Ráno už jsem vstávala s optimismem. Když budu v pohybu, určitě nezmrznu. Mrzelo mě, že jsem si nepřibalila ještě jeden svetr, ale na druhou stranu. Moje černá bunda přes hlavu s kapucí ještě nikdy v tuhých mrazech nezklamala.

Na Výstaviště jsem dorazila tentokrát až na devátou hodinu. V sobotu jsem byla na výstaviště o poznání dříve. Kruh "F43" byl umístěný stranou a ze všech čtyř stran, ať se vystavovatelé postavili se psi/fenami kamkoliv, vadila mi okna. Kruh byl o něco menší než "F50". kolem něj o něco méně místa a víc zima. Uličky byly situované přímo proti dveřím ze všech tří stran, kolem kterých člověk mohl běhat s fotoaparátem.

Posuzovat se tentokrát začalo včas. Rozhodčím byl pro nedělním výstavu delegován František Bouček, český rozhodčí, sám chovatel plemene Afghánský chrt.  V neděli pes z jejich CHS ze Zličínských luk Gentleman získal V1, CAC, r. CACIB.

Protože se většina výstavních jedinců představila už v sobotu, probíhalo posuzování opravdu rychle.

Stejně jako v sobotu se ve třídě mladých představil Garcia z Netluckých pastvin a Mornig Shadow of Bangladesh paní Thóth Beatrix. Tentokrát si pořadí hoši prohodili. V1, CACJ získal Garcia.

Mezitřída nám měla představit dva psi z odchovu CHS Gandamak, Tigera Woodse (nepřijel) a Travise Pastranu. V1, CAC získal Travis Pastrana Gandamak Slovakia.

lucianno-gandamak-slovakia.jpgfoto: Lucianno Gandamak Slovakia (maj. Michal Schmuck), foto slouží jako vstup do fotogalerie

Třída otevřená nám představila budoucího Českého šampióna Claudia van de Robegu (V2, r. CAC) a Eminenci ze Zličínských luk (V1, CAC)

Třídu pracovní opět  zastupoval Ich. Multi Ch. Yasani Iram z Allahovy země, netradičně v handlingu Terezky Šubertové - V1, CAC

Třída šampiónů nám opět představila Lucianna Gandamak Slovakia -V1, CAC

Protože jsem znali všechny psi, kteří získali CAC, mohlo se nastoupit o CACIB. Proti sobě nastoupili Travis Pastrana Gandamak Slovakia, Eminence ze Zličínských luk, Ich. Multi Ch. Yasani Iram z Allahovy země a Lucianno Gandamak Slovakia.

Po krátkém posouzení pan Bouček pogratuloval Terezce s Ich. Multi Ch. Yasanim Iramem z Allahovy země.

Tiffany Dupont Gandamak Slovakia (maj. ing. Alena Mačíová)

tiffany-dupont-gandamak.jpg

Stejně jako v sobotu jsem ve třída mladých fen mohli vidět bílou fenečku Interesse ze Zličínských luk, a stejně jako v sobotu hodnocení V1, CAJC, Best of Junior. Ještě jedno CAJCe a máme novou Juniorskou šampiónku ČR.

V mezitřídě se potkaly fenečky Cora z Náhorní planiny a Tiffany Dupont Gandamak Slovakia. Cora hodnocena V2 r. CAC, Tiffany V1, CAC.

Třída otevřená byla silně obsazena. V1, CAC, CACIB získala Cameron Diaz van de Robega, která den před tím dokončila Český šampionát, V2 r. CAC získala Tracy Chapman Gandamak, která byla den předtím hodnocena V1, CAC, CACIB, BOB a BIG II., Charisma V3, Zafira z Allahovy země V4 a Cebalrai Primavera Bohemia V.

Ve třídě pracovní jsme viděli po delší době fenečku Gracii Blue ing. Aleny Mačíové, hodnocení V1, CAC.

Ve třídě šampiónek se předvedli Baronka ze Zličínkých luk - V1, CAC a Grand Ch. Wionna R. Čínské Hedvábí - V2 r. CAC.

 BOB - BOB a CACIB pes Ich. Multi Ch. Yasani Iram z Allahovy země (maj. Lída Faktorová, handler Terezka Šubertová) a CACIB fena Ch. Cameron Diaz van de Robega (maj. Romana Hřebejková)

 bob_yasani-iram-a-kim-robega.jpg

Fenečky posouzeny. Teď už zbývalo jen uzavřít dnešní výstavu v rámci plemene a zjisti, kdo bude Best of Breed, tedy "Nejlepší v plemeni". Kdo stál kolem výstavního kruhu tušil, že to nemůže dopadnout jinak........BOB byl zadán Ich. Multi Ch. Yasani Iramovi z Allahovy země v handlingu Terezky Šubertové.

Yasani z Terezkou čekaly ještě odpolední soutěže, kdy ve skupině X. FCI spolu získali ještě třetí místo, celkové hodnocení Ich. Multi Ch. Yasani Irama je: V1, CAC, CACIB, BOB, BIG (BOG) III.

Výsledky nejlepších

Třída Hodnocení Pes/fena Majitel
psi - mladých V1, CAJC Garcia z Netluckých pastvin Jaroslav Čabla
psi - mezitřída V1, CAC Travis Pastrana Gandamak Slovakia Petra Vojteková - Bezáková
psi - otevřená V1, CAC Eminence ze Zličínských luk Kamila Ručková
psi - pracovní V1, CAC, CACIB, BOB, BIG III. Ich. Multi Ch. Yasani Iram z Allahovy země Lída Faktorová
psi - šampiónů V1, CAC, r. CACIB Lucianno Gandamak Slovakia Michal Schmuck
feny -mladých V1, CACJ, Best of Junior Interesse ze Zličínských luk Markéta Karbanová
feny -mezitřída V1, CAC Tifanny Dupont Gandamak Slovakia ing. Alena Mačíová
feny -otevřená V1, CAC Ch. Cameron Diaz van de Robega Romana Hřebejková
feny -pracovní V1, CAC Gracie - Blue ze Zličínských luk ing. Alena Mačíová
feny -šampiónů V1, CAC, r. CACIB Baronka ze Zličínských luk Martina Brhelová

zdroj: www.duocacib.cz

DUOCACIB 2012 za námi, další výstavy v r. 2012 před námi. Protože nás ještě s Martinem čekala cesta domů, byl nejvyšší čas něco sníst a pomalu se přesunout ke Grand hotelu, kde je autobusové nádraží pro autobusy Student Agency.

Doma jsme byli kolem páté hodiny odpolední, cesta nám utekla velmi rychle, D1 byla průjezdná.