Jdi na obsah Jdi na menu
 


MVP Praha 2011_květen

MVP Praha 2011 (květen)

  • místo konání: Praha, Výstaviště Letňany
  • den konání: 14.05.2011
  • hala č. 6
  • kruh: č. 15
  • posuzovatel (rozhodčí): Materra Cassandre (F)

Letošní výstavní sezóna už běží v plném proudu. Jako každý rok, počátkem nebo v polovině května,se schází výstavní nadšenci na MVP Praha - Výstaviště Letňany.  Jinak tomu není ani v letošním roce.

Podzimní MVP ČMUK zrušila  pro rekonstrukci výstavního areálu. Jak jsem se měla dnes možnost přesvědčit, některé haly stále nejsou hotové. Mimoto letošní MVP zaznamenala jednu nepříjemnou novinku. Její termín konání kolidoval s termínem Pivních slavností.

Mnoho vystavovatelů tak přijelo do Letňan již kolem šesté hodiny, neboť ve svých vstupních listech byli varováni, že v pozdější době příjezdu by nemuseli najít parkovací místo.  Hrozí, že by se též mohli před Výstavištěm tvořit kolony a tudíž by nestihli řádný čas začátku posuzování. Předloni na podzim se kvůli tvořícím kolonám posuzování posunulo skoro o hodinu. Jak se ukázalo, když jsem přijela kolem osmé hodiny do Letňan, že panika možná byla zbytečná. Možná i proto, že se ve stejném termínu koná MVP v Bratislavě a spousta vystavovatelů dala přednost Blavě před Prahou.

Nová výstavní naděje, dcera CH. Mony Lisy Čínské Hedvábí,  Afinity Blue Passion Doveny, majitel Gabriela Loňková - Landová, CHS DOVENY (vstup do fotogalerie II)

afintty_blue_passion_doveny.jpg

Kdykoliv mám jet na výstavu, noc z pátka na sobotu prospím v takovém polospánku. Ráno si pak připadám, jako když mě přejel parní válec. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Budík jsem měla nařízeného na 6.00 hod. Ruka zašmátrala po telefonu, budík vypnula s tím, že na druhé zazvonění budíku vstanu. Ouha. Z postele jsem vyletěla v 6,42.  První myšlenka, která mě napadla, že se na MVP vykašlu a zůstanu v posteli. Kdybych to udělala,  litovala bych.

Do Letňan jsem přijela cca 8.10 hod. Původně jsem chtěla jsem být v Letňanech asi o 20 inut dříve. Příjezd na Výstaviště byl volný, nikde žádné kolony.............Malé překvapení hned po ránu. Když o tom přemýšelím, nebylo toho dne jediné. 

Přivítala jsem se s přáteli, poklábosila, co nového. Po dlouhé době jsem na výstavě viděla Martina Píšu a kluky Ahmada a Arishe Juwel von Persien, paní Mačíovou s novým členem , vlastně členkou jejich rodiny Tiffany Dupont Gandamak Slovakia. Fenečka je sestrou Tracy a Tiny Gandamka Slovakia. Sestričky Tiffany jsem potkala na MVP v Brně. Tiffany byla přihlášena do třídy dorostu.

Zjistila kde jsou rozmítěny stánky. Musela jsem Bonnie koupit kosmetiku (šampóny), za což mi rozhodně nepoděkuje. Koupila jsem i antiparazitní sprej, neboť mě Martin informoval, že si Bonnie sama vytáhla klíště s poněkud červenýmy následky. Posílení ochrany proti klíšťatům není nikdy dost.

Krátce po deváté hodině začalo samotné posuzování.  Francouzský rozhodčí Materra Cassandre byl velmi precizní. Psi/feny prohlížel pečlivě a velmi pomalu. Díky tomu psi/feny museli dlouho stát v postoji. 

Pan rozhodčí si při posuzování všímal krom obyklé prohlídky výstavního jedince, také barvy oka, nasazení ucha, ocásku, kvality srsti, měřil délku hlavy, prohlížel tlapky. Hodně dal na pohyb a stavbu těla. (doplněno s pomocí Romany Hřebejkové)

Psi/feny si nechal všechny nastoupit do kruhu, což bylo při běhu trošku na překážku. Kruh byl oproti běžným kruhům, na které jsme na MVP zvyklí, o hodně menší. Protože dal dost na pohyb, byl celkem problém, aby se psi/feny pořádně rozběhli. Při posouzení v pohybu tam a zpět.........se u některých jedinců s dlouhým krokem ani o běhu mluvit nedalo.

Jak jsme postupně zjišťovali, panu rozhodčímu se většinou líbily tmavé typy psů. Psi světlého zbarvení u něj neměli tentokrát šanci. Tedy až na Affron Elite Looka Doveny (získal ocenění V1, CAJC) a Jch. Cameron Diaz van de Robega. Oba mají světlé barvy a vyhráli své třídy. Affron tř. psi mladých, Cameron (Kim) feny - mezitřídu.

Ve třídě otevřené psů jsme mohli vidět po dlouhé době přihlášené Ich. Multi Ch. Yasani Irama z Allahovy země, kterému konkuroval Paul Newman Gandamak. Všimla jsem si při závěrečném běhu, že se pan rozhodčí více dívá po Paulovi Newman Gandamak . Ne, že by po Yasanim nekoukal, ale řekla bych přeci jen o něco méně. Protože u něj dnes vyhrávali psi tmavých barev, Yasí si z MVP Praha odvezl V2, r. CAC. Paul Newman Gandamk, který získal V1, CAC, později přidal i CACIB a BOB.

Ve třídě šampiónů se sešli Bubu ze Zličínských luk, Drahokam ze Zličínských luk a odchov polska. Polský pes Calamus True Fighter  byl velmi zajímavě zbarvený. Přítomní se shodli, že na psa má velmi jemnou hlavu. Pan rozhodčí i nadále pokračoval v trendu tmavých barev a V1, CAC, r. CACIB získal Bubu ze Zličinských luk.

Ve třídě Veteránů jsem měli možnost v kruhu vidět Ich. Janka Čínské Hedvábí paní Loňkové. Získal V1, nejlepší veterán.......tim mohl směřovat také do závěrečných soutěží o nejlepšího veterána výstavy.............výsledek zatím neznám. Jakmile budu, doplním.

pes tř. šampiónů  Calamus True Fighter (maj. Kosmider Tomaczak Hanna (PL)) - foto slouží jako vstup do fotogalerie

odchov----polsko.jpg

Ve třídě dorostu - feny  se nám poprvé představila setřička Tracy a Tiny Gandamak Tiffany Dupont Gandamak. Moc hezky holka běhala a i stála. Ve třídě mladých - feny jsem poprvé v kruhu viděla dceru Ch. Mony Lisy Čínské Hedvábí Afinity Blue Passion Doveny. Fenečka s jemnou hlavou, zvláštního stříbrného zbarvení. Viděla jsem hodně fotografií afghánů, ale tak zvláštní barvu si nepamatuji. Afi je podle sdělení své majitelky ještě jako pytlík blech, chvilku nepostojí. Ono se to časem poddá.  V té samé třídě se představila také dcera Ozzy Osbourne Gandamak Brigitte Brilliant Kaskarak Shahra,

O tom, jak probíhalo posuzování v mezitřídě vám nemohu podat žádnou zprávu. V rychlosti jsem v kruhu vyfotila Zafiru z Allahovy země Lídy Faktorové a pak jsem pádila pomoci s česáním Jch. Zenaidy "Megie" z Allahovy země též v majetku Lídy Faktorové. Zafirka ve své třídě získala V3 a  Zenaida "Megie" ve třídě otevřené pak  získala V2, r. CAC.

Ve třídě šampiónek do kruhu nastoupily dvě fenečky odchovem CHS ze Zličínských luk a jedna fenečka z CHS Čínské hedvábí - Baronka ze Zličínských luk Martiny Brhelové a Gracie Blue ze Zličínských luk ing. Aleny Mačíové a Ch. Wionna R. Čínské hedvábí Elišky Havránkové.

Eliška s Wionnkou už dokázaly, že na velikosti nezáleží, že i fenečka menšího vzrůstu a jemnějších proporcí jako je Wionnka může pomýšlet na mety nejvyšší. Abych to zkrátila............... holky zaválely a Wionnka získala od francouzského rozhodčí nejprve V1, CAC a pak v užším výběru, kdy se šlo o CACIB, také CACIBa.

Jde se o CACIB (feny)

  • Jch. Cameron Diaz van de Robega (maj. Romana Hřebejková), handler Jitka Hřebejková
  • Buffy Primaera Bohemia (majitel Irena Benešová)
  • Ch. Wionna R. Čínské hedvábí (maj. Eliška Havránková)

feny-o-cacib.jpg 

Výsledky nejlepších v jednotlivých třídách

Třída Hodnocení Jméno psa/feny Majitel
psi - tř. dorostu VN1 Calamus Likwidator  
psi - tř. mladých V1, CAJC Affron Elite Look Doveny Markéta Hartmanová
psi - mezitřída V1, CAC Claudius van de Robega Lenka Burešová
psi - tř. otevřená V, CAC, CACIB, BOB Ch. Paul Newman Gandammak Slovakia Světlana Šimková
psi. tř. šampiónů V1, CAC,  r. CACIB Ch. Bubu ze Zličínských luk  Alena Poulová
psi tř. veteránů V1, nejlepší veterán Ich. Janek Čínské Hedvábí Gabriela Loňková - Landová
feny tř. štěňat - - -
feny tř. dorostu VN1 Tiffany Dupont Gandamak Slovakia ing. Alena Mačíová
feny tř. mladých V1, CAJC  Celarbai Primavera Bohemia Irena Benešová
feny - mezitřída V1, CAC, r. CACIB Jch. Cameron Diaz van de Robega Romana Hřebejková
feny tř. otevřená V1, CAC Buffy Primaera Bohemia Irena Benešová
feny šampiónů V1, CAC, CACIB Ch. Wionna R. Čínské Hedvábí Eliška Havránková

 výsledky zdroj:  www.vystavapsu.cz

Dopoledne uteklo, byl čas dojít Bonnie pro kosmetiku a pak hurá do práce. S Eliškou jsme obešly stránky, vyfotily Wionnku s pohárkem (fotečky budou zase na www.ardeth.rajce.net), daly si trdelník. Většinou si na výstavách dávám na závěr frgál. Tentokrát jsem ho nikde neviděla, nebo jsem možná špatně koukala. A´t tak nebo tak, trdlo (trdelník) byl výborný. Krásně čerstvý a teplý.

Měla bych zmínit podmínky pro focení. Musím říci, že jsem příjemně překvapená, že polovina fotografíí, které jsem pořídila na svůj maličký fotoaparát je kupodivu světlá. I když se mi podmínky pro focení nezdály, bůh ví jak skvělé. Zatím vyšly nejlépe, co do Letňan jezdím. Ale, abych se zase nepřechválila. Ta druhá polovina, která byla focena na mobil (páč mi vypověděly poslušnost baterie a to byly nové) jsou sice světlé, ale neostré. Možná s nimi půjde něco udělat přes nějaký upravovací program).  Neměla jsem zapnutý blesk, což byla kardinální chyba. V domnění, že "automatika" bude stačit, jsem se tentokrát přepočítala (a opět se potrvdilo, že, domněnka je matkou všech ........průšvihů).  K mé plné spokojenosti, byť by k ní tentokrát byl opravdu důvod, musím říct, že jsem ..............."trdlo".  Chybama se člověk učí.

Výstava byla pohodově stráveným dopolednem před odchodem do práce na odpolední směnu.  Uvidíme, co přinese MVP Praha v listopadu 2011.

O něco více, a to už dost předbíhám, jsem zvědavá, co přinese MVP Paha květen 2012. MVP Praha květen 2012 je totiž MVP - Cruft´s qualifications a zároveň Středovýchodoevropskou výstavou. 

Než bude r. 2012, stihneme se ještě všichni sejít na podzim  v Letňanech při další MVP.

autorem fotografií je opět moje maličkost