Jdi na obsah Jdi na menu
 


MVP Brno_DUOCACIB_neděle

7. 2. 2011

MVP Brno_DuoCACIB

 

  • datum: neděle 6.2.2011
  • místo: Brno BVV
  • hala/kruh: P39
  • posuzuje: ing. Radana Marešová

 

Po dvou letech plánování účasti jarní MVP Brno_DuoCACIB se mi přání splnilo. Sice jen v neděli, ale jsem za to moc ráda. Ovšem.........já míním a okolnosti mění.... Málem jsem však nejela nikam. Hned vysvětlím

Ranní vstávání byla tentokrát brnkačka. Měla jsem přes web vyhlédnutý autobus MHD v 4,42 od nás z Tróji, jenže. On jaksi nejel. Při bližším zkoumání jízdního řádu jsem zjistila, že nejede a že budu muset až autobusem MHD v 4,56. To už jsem se začínala bát, jestli budu vůbec schopná stihnout ausobus do Brna, který měl odjíždět z Florence v 5,30. Kdybych ho nestihla, do Brna bych neodjela. Shodou nějakých podivných okolností jsem odjížděla v 5,32 z Florence směr Brno.

Cesta mi neskutečně utekla. Možná i proto, že jsem jí část zaspala. V Brně jsem byli v 7,45 hod., což bylo o proti původnímu plánu 15 minut k dobru. Na BVV s námi v prvním vagonu tramvaje nejeli vůbec žádní pejskové, ale v druhém bylo přímo přepejskováno. 

Akita Ak Jar Paradiz (majitel Zhuková Martina, Rusko)

Obrazek

Předběžně podle plánku Výstaviště jsem věděla, kde se pavilon "P" nachází, ale že bude až vzadu (vlastně jeden z posledních), mě nenapadlo. Shodou okolností jsme projížděli kolem autobusem, čili jsem měla možnost si pavilon "P", "G" prohlédnout z venčí. Teď jen k němu od hlavní brány trefit. Jsem vděčná tomu člověku, který vymyslel směrové šipky. Ač se k zadním pavilónů člověk opravdu projde, rozhodně nemůže zabloudit. Zakoupila jsem si vstupenku a hurá ke kruhu "P39", pavilon "P". Kruh "P39" byl vyhrazen posuzování plemene Afghánského chrta. Kruh byl vcelku prostorný a pokrytý kobercem.

Hala byla docela špatně osvětlená. Říkala jsem si, že fotky asi nebudou za moc stát. K mému velkému překvapení ale nejsou nejhorší. Hodnotila bych je celkem kladně. A jak víte, já toto o svých fotkách neříkám moc často.

Posuzování v kruzích probíhalo bych řekla celkem svižně. Paní rozhodčí ing. Marešová byla k pejskům si myslím velmi ohleduplná. Sony Star Gandamak Slovakia získal V1, CAC,  CACIB, třídu šampiónů k překvapení všech vyhrál CH. Drahokam ze Zličínských luk, když porazil Ich. Omara Sharifa Gandamak Slovakia. Krásně, ač svou třídu nevyhrály, se umístily fenečky  Zenaida i Zafira z Allahovy země, neboť Zenajda (Megie) získala V4 a Zafirka V2.  Cathrine Zeta Jones van de Robega získala V1, CAJC, Junior BOB. Mezitřídu vyhrála fena Karagez Discovery paní Gabriely Vejmelkové V1, CAC, res. CACIB. Třída otevřená a výsledek V1, CAC si odnesla fenečka Pauline Gandmak Slovakia. BOB patří Ich. Multi Ch. Olivii Newton Gandmak Slovakia. Celkové výsledky najdete zde .  V kruzích jsme měli možnost, kromě české konkurence, vidět i několik zástupců zahraničních majitelů, foto viz výše.

BOB (best of breed) Ich. Multi Ch. Olivia Newton a Sonny, oba CHS Gandamak Slovakia (majitelé Petra Vojteková - Bezáková a Ing. Michal Klusoň), foto zároveň jako vstup do fotogalerie na rajčeti

Obrazek

Teď se na mě asi všichni budou zlobit, ale nejkrásnějšími afgány dne (afgháními slečnami), aspoň pro mě, byly naprosto bezkonkurenčně Tracy a Tina Gandamak Slovakia. Připomněly mi, jak čas utekl od doby, kdy Bonnie bylo necelého půl roku, kdy byla ještě "hafinka do tašky". Chundelatá malá medvědice s plnou hlavou rošťáren. Sice vyrostla, ale lumprány jí zůstaly. Je třeba si užívat ten čas, kdy jsou ještě malí, páč rostou neskutečně rychle. Čas s nimi letí tak, že vás občas napadne, jak jste si je poprvé přinesli domů, je vlastně včera. Tina i Tracy se předváděly v kruhu opravdu krásně a my přihlížející jsme se měli na co dívat. U nás doma měly fotečky Tiny a Tracy největší úspěch.

Když skončilo posuzování v kruzích a schylovalo se k odpoledním soutěžím, chtěla ještě Petra Vojteková vyfotografovat Tinu a Tracy společně. Přeci jen holky povyrostly a to stojí za uchování vzpomínek. Jejich tatínek by měl vidět jak jeho děti rostou. Jestli se ptáte kdo jsou rodiče vrhu "T" CHS Gandamak Slovakia, pak vězte, že nikdo jiný než krásná maminka Ich. Multi CH. WW, EW Jennis Joplin Gandamak Slovakia a WW 09 Star T´Cutting Trax of Jhanzi "Kid SOX" , majitel Gunilla Holmgren (Švédsko, CHS Kingsleah Afghans).

 

 

 

 

Tracy Chapman a Tina Turner, obě CHS Gandamak Slovakia (majitelé Petra Vojteková Bezáková a Iva Toulová)

Obrazek

Zpáteční jízdenku do |Prahy jsem měla koupenou na 16 hodinu a přemýšlela jsem, co budu dělat cca od 12 hodin do 16 hodin, než mi pojede autobus. Čas mi utekl neskutečně rychle. Jednak jsem musela pro KW kartáč, páč ten co mám doma mi začíná pouštět zuby. Protože mi s fénováním pomáhá kamarádka Míša, dva kartáče měkkého typu jsou potřeba jako někdo drbání. S tím, co mám doma, mi to moc nejde. Prošla jsem s stánky, které byly soustředěny v pavilonu "G". Popovídala jsem si s přáteli od Afghánů a nějakou chvíli jsem strávila fotografováním Tiny a Tracy. Dostat Tracy do postoje, to byl pro Petru Vojtekovou -Bezákovou docela oříšek. Tracy si stavěla hlavičku, že takové "hlouposti", jako stát na jednom místě, to přeci Petra nemůže v odpoledních hodinách myslet vážně. Mám spoustu hezkých fotografií, jak Tracy vždycky hodí zadní nožku kam nemá. Tina také pěkně pozovala a jak hezky běhala se svou majitelkou Ivou Toulovou, s Petrou Vojtekovou - Bezákovou, ale i s Terezkou Šubertovou, která se chystala do užšího výběru v Juniorhandlingu. Odpoledne uteklo a já se zamířila na tramvaj směr zastávka "Hlavní nádraží", kde je mají nádraží i autobusy Student Agency.

Cesta domů byla naprosto poklidná. Opět jsem část prospala. Domů do Tróji jsem se dostala něco k sedmé hodině. Hezky mi jely přípoje metra i autobusu MHD.

Neděle byla naprosto super. Jesti se nic nestane, v Brně se zase sejdeme v červnu 2011 při další MVP.

Dnes 15.04.2011 jsem na stránkách Chrtů SK našla tento zajímavý článek, jukněte: http://www.netspace.sk/chrty/webs/ostatne/clanok%20MVP%20Brno%202011.htm