Jdi na obsah Jdi na menu
 


MVP Praha_listopad 2009

7. 11. 2009
MVP Praha_listopad_2009 (07.11.2009)

ObrazekJako každý rok na jaře a na podzim jsem se jela podívat na MVP Praha na Výstavišti Letňany. Poslední výstava, která ukončuje výstavní dění na úrovni "národní a mezinárodní".  Letňany nejsou od mého bydliště daleko, 25 minut čistého času cestování. Myslím, že  mnoho vystavovatelů by si přálo, aby pro ně byla cesta příjemnější. U mnoha plemen se posuzování zdrželo, neboť před Výstavištěm se utvořila dlouhá kolona aut. Kolony se tvoří pokaždé, ale tentokrát ...........no raději to nebudu komentovat. 

foto: Alfa Romeo el Fumico, majitel. Lenka Valášková

Posuzování plemene Afgánského chrta letos probíhlalo v hale č.6, kruh 22 pod taktovkou zkušené rozhodčí Mgr. Boženy Ovesné. Paní Ovesná je velmi příjmená paní s velmi vlídným přístupem. S paní Ovesnou jsem se v krhu setkala na Oblastní výstavě v Praze Kundraticích

Výsledky - vítěžové jednotlivých tříd

třída

Umístění

Jméno psa

Majitel

Psi - mladých

V1, CAJC

EL Nino z Netluckých pastvit

Jana Němečková

Psi - mezitřída

V1, CAC

Alfa Romeo el Fumico

Lenka Valášková

Psi - otevřená

V1, CAC, CACIB, BOB

Bubu ze Zličínských luk

Alena Poulová

Psi - šampiónů

V1, CAC, res. CACIB

Drahokam ze Zličínských luk

Ivana Pavlovská

Psi - veteránů

V1

Plamínek ze Zličínských luk

František a Alice Boučkovi

Feny - mladých

V1, CAJC

Hvězda ze Zličínských luk

Alice Boučková

Feny - mezitřída

V1, CAC, res. CACIB

Cedilha Cosmopolitan

p. Frolíková

Feny  šampiónů

V1, CAC, CACIB

Bruneta ze Zličínských luk

p. Hynková

 

Pobyt u kruhu Afgánských chrtů jsem letos pokrátila. Po delší době výstavu navšítivila Obrazekmoje maminka s mou sestrou Martinkou. Bylo tedy třeba se jim věnovati. Moje maličkost se ještě slíbila zastavit a podpořit pejska Midnight Kisse z Haliparku. Že vám jméno pejska nic neříká. Není divu. Kissík je Čínský chocholatý pes, varieta labutěnka  Plemeno Čínský chocholatý pes je po afgánech mé nejoblíbenější. Paradoxem je a mnoho lidí vám ho potvrdí, že mě k tomuto plemeni přivedli právě afgáni. Od kruhu afgánů jsem odešla, jakmile byly posouzeny fenečky, třída mladých.

foto: Wionna R. Čínské hedvábí, majitel Eliška Havránková

S maminkou a sestrou jsem se na malou chvíli zastavila u Číňánků a pak už jsem se věnovala jim. Prošly jsme další haly. Podívaly se na posuzování dalších plemen a něco málo pokoupily pro Bonnie.

ObrazekKdyž maminka s Martinkou odjely, šla jsem se podívat zpátky k Čínských chocholatým psům. Od rána u nich probíhala Klubová výstava (bez zadání titulu Klubový vítěz). Rozhodčími byli manželé Iveta a Vlastislav Vojtekovi. Každý z nich už Čínské chocholaté psy pouzoval, nepamatuji si, že by se u tohoto plemene sešli dohromady. Pan Vlastislav posuzoval labutěnky a paní Iveta naháčky.

foto: Jdeme o BOB

zleva: Martin Bastl a jeho Midnight Kiss z Haliparku - labutěnka (CHS Nezkrotná Markýza), rozhodčí Vlastislav a Iveta Vojtekovi, On the Rocks Solino´s (hairless -naháček) a majitelka Krňávková Jitka

Pohled nastoupených psů v kruhu trošku jinak, než jako  ho známe od Afgánských chrtů.......výlet mezi Čínské chocholaté psy.

Obrazek

fotečky pořízeny na MVP Praha 11/2009 mou maličkostí