Jdi na obsah Jdi na menu
 


MVP Brno_červen 2009

27. 6. 2009
MVP Brno_červen_2009 (27.6.2009)

Obrazek

Návštěva Brna se sešla víceméně dílem náhody. Otázka je, jestli něco jako náhoda vůbec existuje. Původně jsem cestu do Brna neplánovala. Týden před výstavou jsme byli s Bonnie na výstavě v Kunraticích. Protože letos pořád někde poletuji, starost o zahradu leží větší měrou na mé mamince a sestře. Už jsem se hodně zastyděla, že bych jim také měla pomoci. Přeci jen ta naše zahrádka není úplně z nejmenších. V pátek mi zazvonil telefon, jestli náhodou do toho Brna nepojedu. Protože jsem nevěděla, jestli vůbec seženu jízdenku, nechala jsem téma otevřené. A čevíček začal hlodat. V pondělí ráno jsem si zavolala do Student Agency, jestli mají na ranní spoj 5,15 hod volné místo. Tento spoj nedopadl právě podle mých představ, nicméně slečna mi doporučila spoj v 06.00 hod. V době telefonátu bylo ještě 11 míst volných. No nazdar. Budu mít ještě večer štěstí. V 17.55 jsem držela jízdenku do Brna i z Brna. Tak to bychom měli..................(foto: Karloss Gandamak), vstup do fotogalerie paní Hartmanové, CHS Anee, ZDE

V sobotu ráno jsem vstávala velmi brzy. Bála jsem se jediného, aby na mě nepadla únava v nepravý čas. Naštěstí se nic takového nestalo. Cesta do Brna proběhla v naprostém klidu, D1 byla průjezdná. Koupila jsem si jízdenku na šalinu a šupky dupky k výstavišti. V šalině jsem se potkala s majitelkou obchůdku CANINO (vrchní dodavatel krmení PROPLAN). U poklady jsem si zakoupila vstupenku a honem najít pavilon "B", kruh "1", kde mělo probíhat posuzování afgánů.

Výsledky - umístnění nejlepších

 

Třída

Umístění

Jméno psa

Majitel

psi - dorost VN1 Warp Core Čínské hedvábí p. Dolejšová
psi - mladých VD Pierre Cardin Gandamak Slovakia family Slabej
psi - mezitřída V1, CAC Arish Juwel von Persien Martin Píša
psi - otevřená V1, CAC, CACIB, BOB Omar Sharif Gandamak Slovakia p. Magura
psi - šampiónů V1, CAC Yasani Iram z Allahovy země Ludmila Faktorová
feny - dorostu VN1 Hvězda ze Zličínských luk Alice Boučková
feny - mezitřída V1 Aisha Juwel von Persien p. Hartmanová
feny - otevřená V1, CAC Ch. Natalie Wood Gandamak Slovakia Joanna Glogowski
feny - šampiónů V1, CAC, CACIB Bruneta ze Zličínských luk p. Hynková

Obrazek

Výstava byla super zážitkem. Kupodivu i fotografie, které jsem pořídila, ne že by všechny byly podle mých představ. Nicméně tentokrát jsou však krásně světlé, tedy většina. Ono fotit proti oknu je vždy sázka do loterie. Potkala jsem se a popovídala s přáteli. Bonnie jsem koupila nový kartáč (měkký). Ten co mám doma je moc tvrdý, ale na konečné pročesávání dobrý. Den utekl a já se musela chystat na zpáteční cestu domů.

Protože se mi v Brně moc líbilo, ráda se na BVV na výstavu psů pojedu znovu podívat. Jen nevím,  zda ještě letos. Příští rok určitě.

foto + vstup fotogalerie - Ahmad Juwel von Persien, majitel: Martin Píša, handler Karel Vepřík

 

 

Když  jsem po návštěvě brněnské výstavy přemýšlela, na které další výstavy se podívám,  zahrnula jsem do plánů Speciální výstavu chrtů na Konopišti, Evropskou speciální výstavu chrtů ve slovenských Mojmírovcích a především hlavní vrchol letošní sezóny, Světovou výstavu v Bratislavě.

Z prvních dvou bohužel z rodinných a finančních důvodů sešlo. Světovou výstavu jsem už propást nechtěla. Možná je to pro mě na hodně dlouhou dobu první a poslední výstava tohoto významu, kam se podívám. Více o WDS 2009 - Bratislava, SK se dočtete zde.