Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstava na pohodu

Výstava trošku jinak

Na začátku května obvykle jezdíme vystavovat na pražské Výstaviště Letňany. Areál máme , coby kamenem dohodil, zbytek dojel metrem.

Letos v r. 2018 jsem slíbila, že Caterhama ve třídě šampionů vystavovat nebudu. Slib jsem chtěla dodržet. Na druhou stranu si říkám, že jiný vystavovatel by to neudělal.

Po čtyřech letech jsem se rozhodla, že si výstavu užijeme jinak než ve výstavním kruhu. Zkrátka si uděláme výlet na pohodu.

Protože jsem ho potřebovala v pátek vykoupat (koupu každých 14 dní), připravila jsem ho víceméně jako by se na tu výstavu jel vystavovat. Musím přiznat, že je to hlavička vychytralá, protože koupání včetně fénování totálně odsabatoval. Nejdůležitější činnost, ňuchňat se s paničkou.

Ráno jsme vstávali naprosto na pohodu. Žádná nervozita, žádné velké gumičkování, žádné fénování a žehlení před výstavou. Zkrátka a dobře normální ráno.

Dobalila jsem batůžek, vzala jeho červený skládací domeček a vyrazili jsme spolu s Caterhamem směr Letňany. Po výlezu z metra jsem Caterhama postavila na nožičky a on si tu cestu k halám pěkně odšlapal. Pokud vystavujeme, nosím ho v přepravce, aby zůstal čistý až do kruhu.

U kruhu č. 4 už bylo rušno.

Byl to divný pocit stát u kruhu a nevystavovat. Na druhou stranu jsem aspoň nebyla nervózní, nemusela jsem nic řešit, nic tahat. Zavřela jsem Caterhama do domečku a rychle oběhlavšechny stánky, co jsem potřebovala.

Bonnie jsem na rok nakoupila kosmetiku tak jako to dělám celá léta. Věřím, že mi Bonnie ještě ten rok ve zdraví, v rámci jejích možností, dá. 28. 4. 2018 jí bylo už 11 a ¾ roku. Strašně to letí. Když si uvědomím, jaké to bylo malé miminko. Trochu mě mrazí v zádech, jak ten čas s ní utekl.

Caterhamovi jsem koupila jeho oblíbené jehněčí konzervy od Barking Heads. Rybí konzervy máme ještě doma. Pravdou je, že jehněčí má nejraději. Bohužel jsem se dozvěděla, že možná stánek Barking Heads z výstav zmizí, protože pán, který se o výstavy stará, ve společnosti končí a nemá za sebe v tuto chvíli náhradu. Pro mě je to docela zásadní, protože konzervy koupím za lepší cenu, a nesnižuji tím jejich kvalitu, než v různých e-shopech.

Už pár týdnů přemýšlím, že pořídím Caterhamovi klec. Na webu jako na potvoru nikde nebyla klec, která by se mi líbila, nebo nějakým způsobem odpovídala mé představě. Případně velké rozměry, chyběla kolečka.

Až tady v Letňanech jsem našla českou firmu, která klece vyrábí už 25 let. Zaujala mě menší klec, která je velká asi jako Caterhamova přepravka 60 x 40 x 51 cm. S kolečkama, vaničkou, potahem i deskovou úpravou na česání. Naprosto super. Teď už jenom najít ty potřebné penízky.

Nyní mám dilema „Boba Dylena“, jestli koupit 4,5 l šamponu a kondicioneru řady Collagen od True Iconic nebo koupit tu klec.

Nasbírala jsem ještě pro Míšu nějaké vzorečky granulí. Co mě naprosto irituje, jak se spousta výrobců holedbá, jak jsou granule hypoalergenní, bez obilné. Možná jsou bez obilovin, ale hypoalergenní nejsou, když v každých granulích, je kuřecí tuk .

Pes, který má alergii na kuřecí maso nebo vůbec drůbeží bílkovinu, má tudíž smůlu. Pro mě jsou hypolaergenní granule takové, co neobsahují konzervanty, jsou bez obilovin a není v nich ani gram čehokoliv kuřecího nebo jinak drůbežího tuku.

Domů jsme se dostali krátce po poledni. Domů nás z Letňan svezla Alena Horká, která si u nás vyzvedla velkou tašku granulí.

Odpoledne jsem pak s Caterhamem prospali.

Uvidíme, co bude na přes rok a zda budeme na jaře 2019 zase ve výstavním kruhu.