Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moje cesta za titulem Klubový šampion KCHN

Moje cesta za titul Klubový šampion KCHN

 

Moje cesta za titulem Klubový šampion KCHN začala 20.6.2015 na Národní výstavě v Klatovech. Byl jsem přihlášenýdo třídy mladých, bylo mi čerstvě 16 měsíců. Na stejné výstavě jsem zaháji i boj o titul Junior šampion České republiky, který už Petra chtěla vzdát. Nebyla si jistá, že to do 18 měsíců stihneme. Stihli, ale to je jiný příběh.

Bodíky jsem sbíral velmi pomalu, nebylo kam spěchat. Což o to, nasbírat potřebný počet bodů, který je u psů požadován, to není tak těžké. Těžší je získat vyšší titul, aby Vám byl následně titul Klubový šampion přiznám.

20708214_1600318260001942_5318435910903145195_n.jpgPes potřebuje na Klubového šampiona 300 bodů, fena pak 250 bodů.

Vyšššími tituly se myslí: Národní vítěz, r. CACIB, CACIB, BOB, BOS, Klubový vítěz, BIS, Vítěz speciální výstavy.......

Body jsme si sbíraly někdy s větším, či menším úspěchem, ale ten vyšší titul nás stále míjel. Když tu už to vypadlo,že by se nám ho mohlo podařit ukořistit, štěstěna, ta vrtkavá dáma, se k nám pokaždé obrátila zády.

Pravdou je, že se říká, že vše v životě se děje v ten správný čas.

2.6.2017 jsem byl vystavován na Nitra President CUPu, nejen že jsem tam získal svého druhého slovenského CACe, ale také r. CACIBa.

Petra v ten okamžik věděla, že naše další mise byla splněna. Jsem držitelem titul Klubový šampion KCHN. Dokázali jsme to.

Možná to z pohledu některých trvalo příliš dlouho, ale přesto všechno, jsme si titul s Petrou vyběhali (až na tři výstavy, kdy mě vedly jiné handlerky), sami, včetně r. CACIBa. Petra neskromně říká, že máme být na co hrdí.

Někteří výstavní jedinci toliko štěstí,nemají,aby se jim povedlo, to co nám, jsme-li hodně omezeni cestováním a někdy i financemi.

Opět jsme povylezli na našem "kynologickém Everstu" o nějaký ten stupínek výš. Ve výstavním  světě je stále co zdolávat. Uvidíme, co nám naše snaha přinese příště za překvapení.

Od paní poradkyně klubu jsem obdržel prozatimní diplom. Ten oficiální včetně nějaké trofeje dostanu až na členské schůzi r. 2017.